Koli Jazz - pe 19.1.2024

perjantai 19.01.2024 HOTELLI KOLI Ravintola Grill it! - klo 20-23
T_PLACEHOLDER_IMAGE
19.01.2024 20:00 - 19.01.2024 23:00
Hotelli Koli, Ylä-kolintie 39, Koli

Perinteiset Koli Jazz-iltamat ovat Grill It! Kolin ja Joensuun Jazzkerho -76 ry:n yhteistyössä järjestämä musikaalinen viikonloppu Kolin kansallismaisemissa. Kolin huippu on erinomainen estradi Suomen parhaille muusikoille. Jazzin sävelet luovat lämmintä tunnelmaa tammikuisen talvimaiseman keskelle.

Perjantai 19.1.

Illan juontajana toimii legendaarinen DJ. Bunuel !

Bunuel on yksi sukupolvensa vahvimpia dj-hahmoja. Hän on keikoillaan ja radiolähetyksisssään toiminut uranuurtajana jakaen urbaanin rytmimusan monipuolista ilosanomaa jo 1970-luvulta lähtien ja näin ollut merkittävässä roolissa kasvattamassa seuraavien sukupolvien musamakua. Tämäntyylisellä pohjatyöllä on varmasti ollut vaikutusta siihen että esim. Flow festivaalin ja Radio Helsingin kaltaisia ilmiöitä on päässyt syntymään”. Timo Lassy

 

HOTELLI KOLI, Ravintola Grill it!

klo 20.00  Aurora Hentunen Quintet

Aurora Hentunen Quintet on noussut muutamassa vuodessa pohjoismaisen jazzmusiikin kärkeen ja yhdeksi mielenkiintoisimmista kotimaisista jazzyhtyeistä.
Sävellystyössä Hentusta inspiroi Suomen luonto. Hän ottaa myös vaikutteita eri kulttuureista ja yhdistää niitä musiikissaan, jota on arvioitu kotimaisen jazzin huipuksi. Hollantilainen palkittu jazz-pianisti Jasper van't Hof on kuvaillut Hentusen musiikin olevan "The definite touch of the Scandinavian".

"Hentusen vahvuutena on jotakin hyvin erityistä: hän kykenee yhdistämään melodisen selkeyden ja helppotajuisuuden rakenteellisesti monipuolisiin ja rikkaisiin kokonaisuuksiin. Musiikki on koko ajan helposti lähestyttävää, mutta se kehittyy ja kasvaa, pitää otteessaan, luo vahvoja tunnelmia." - Pentti Ronkanen / Suomijazz.com
Pianisti-säveltäjä Aurora Hentusen lisäksi kokoonpanossa soittavat trumpetisti Joona Kilponen, basisti Veli-Matti Silanterä sekä rumpali Ville Luukkonen. Aiemmin kvartettina tunnettu yhtye on ottanut vahvistuksekseen saksofonisti Ukko Heinosen.

 

klo 21.30  Emma Salokoski, Jarmo Saari ja Joonatan Rautio

Laulaja Emma Salokoski ja kitaristi Jarmo Saari ovat jo vuosia yhdessä kolunneet klubien ja festivaalien lavoja ympäri Suomen.  Nyt vihdoin on KoliJazzin vuoro - hienoa. 

Meille kaikille tuttu ja rakastettu eturivin laulajiin kuuluva Emma Salokoski on pitkällä musiikkiurallaan tehnyt laajasti töitä erilaisin kokoonpanoin, julkaissut lukuisia albumeja ja esiintynyt niin sinfoniaorkesterien solistina kuin rockfestivaalien päälavoillakin. 

Jarmo Saari on yksi sukupolvensa omaleimaisimpia kitaristeja. Hänet tunnetaan konsertteihin, elokuviin, televisioon, koreografioihin, teatteriin ja levyille luomastaan visuaalisesta sävellystyylistä sekä kitaralla, ihmisäänellä ja erilaisilla harvinaisemmilla instrumenteilla luoduista monikerroksellisista kollaaseista.

Salokoski ja Saari nähdään lavalla perjantai-iltana hotelli Kolilla yhdessä mestarillisen fonisti Joonatan Raution kanssa. 

 

 

 

Jaa tapahtuma

Järjestäjä

Jazzkerho -76, Joensuu
Grill it! Koli

Hintatiedot

Iltakonserttien lippujen hinta on 26 €, kahden illan yhteislippu 46 €, hinta S-etukortilla 40 €. Tapahtuma on varattavissa raflaamo.fi kautta

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on esteetön.

Koli Jazz lauantai 20.01.

lue lisää