Marjo Smolander - Joao Luis - Minttu Helsten

PAKKAHUONE perjantai 22.10.2021 - klo 19
T_PLACEHOLDER_IMAGE
22.10.2021 19:00 - 22.10.2021 21:00
Pakkahuone, Rantakatu 2, Joensuu

 

MARJO SMOLANDER- JOAO LUIS - MINTTU HELSTEN

 

Marjo Smolander (s. 1986) on rääkkyläislähtöinen kanteletaiteilija, laulaja, säveltäjä ja sanoittaja, jonka musiikilliset juuret ovat Suomen kansanmusiikin syvässä ikiroudassa. 

Tammikuussa 2021 ilmestyi Smolanderin debyyttialbumi Cosmologies, jolla Smolander on tehnyt yhteistyötä eri kulttuureista tulevien artistien kanssa. Albumin kappaleet on äänitetty neljässä eri maassa: Suomessa, Senegalissa, Tanskassa sekä Malissa ja albumi nousi arvostetun World Music Charts Europe -listalla kymmenen parhaan albumin joukkoon. Yksi levyn kantavista teemoista on vanhemmuus ja siihen liittyvien kokemusten läpikäynti. Lisäksi Smolander tarkastelee albumilla erilaisia ​​tapoja kommunikoida ja käsitellä tunteita musiikin kautta. Smolander ja kanssamuusikot luovat moninaisten tunteiden aallokoita, joissa erilaiset musiikilliset kosmologiat sulautuvat yhdeksi ja useamman kulttuurin musiikkiperinteet yhdistyvät inspiroivasti ja luontevasti. Cosmologies-albumin ideologiana on ollut, että musiikki ei ole vain musiikkia – se puhuu, lohduttaa ja hoitaa.

Smolander on omaksunut länsiafrikkalaista rytmiikkaa ja musiikkiestetiikkaa ollessaan Senegalissa ja Malissa. Malilaisen koramusiikin pitkän linjan estetiikka sykähdytti karjalaisen kanteleperinteen taitajaa. Nämä tyylit sekoittuvatkin Smolanderin omissa sävellyksissä luontevasti

Liput 15 / 10 / 5 € Ennakko KK-KUVA

Jaa tapahtuma

Järjestäjä

Järjestäjä: Jazzkerho -76, Joensuu 

Hintatiedot

Pääsylippujen hinta 15 €
Jazzkerho -76 jäsenet 10 €
opiskelijat 5 €
Lippujen ennakkomyynti: KK-KUVA, Jazzkerho-76.fi
 

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on esteetön.
Tapahtuma on ikärajaton.

Kuvat

Videot