Marjo Smolander - João Luís - Minttu Hellstén

PAKKAHUONE perjantai 22.10.2021 - klo 19
T_PLACEHOLDER_IMAGE
22.10.2021 19:00 - 22.10.2021 21:00
Pakkahuone, Rantakatu 2, Joensuu

MARJO SMOLANDER- JOÃO LUÍS - MINTTU HELLSTÉN

Marjo Smolander (s. 1986) on rääkkyläislähtöinen kanteletaiteilija, laulaja, säveltäjä ja sanoittaja. Hänen musiikilliset juurensa ovat Suomen kansanmusiikin syvässä ikiroudassa Rääkkylässä. Vuodesta 2006 lähtien Smolander on imenyt länsiafrikkalaista rytmiikkaa ja musiikkiestetiikka Senegalissa ja Malissa. Tästä yhdistelmästä syntyy hänen musiikillinen uniikki cosmologiansa.

Smolander tunnetaan muun muassa Zäpämmät-duosta ja senegalilais-suomalaisesta Sunuy xale -hankkeesta. 


Tammikuussa 2021 julkaistulla debyyttialbumillaan Cosmologies Smolander tekee yhteistyötä eri kulttuureista tulevien artistien kanssa. Albumin kappaleet on äänitetty neljässä eri maassa: Suomessa, Senegalissa, Tanskassa ja Malissa. Smolander ja kanssamuusikot luovat moninaisten tunteiden aallokoita, joissa erilaiset musiikilliset kosmologiat sulautuvat yhdeksi ja useamman kulttuurin musiikkiperinteet yhdistyvät inspiroivasti ja luontevasti. Cosmologies-albumin ideologiana on ollut, että musiikki ei ole vain musiikkia – se puhuu, lohduttaa ja hoitaa.
 

Yksi levyn kantavista teemoista on vanhemmuus. Albumi on samanaikaisesti kuin päiväkirja, mielenilmaus ja musiikillinen portfolio. Intiimit ja sykähdyttävät tarinat yhdistettynä persoonallisiin ja taidokkaisiin sovituksiin kuljettavat kuulijan Smolanderin musiikilliseen kosmokseen.
 

Albumi nousi ilmestyttyään arvostetuille Global Music Chart ja World Music Charts Europe –listoille. Joista jälkimmäisessä se saavutti 15.menestyneimmän albumin joukon vuoden 2021 ensimmäisellä puolikkaalla ainoana suomalaisena ja omakustanteisena albumina.
 

Cosmologies levyn kappaleita Smolander tulkitsee konsertissa yhdessä Minttu Hellsténin (laulu ja harmooni) sekä João Luís (perkussiot) kanssa. 

 

Liput 15 / 10 / 5 € Ennakko KK-KUVA

 

Jaa tapahtuma

Järjestäjä

Järjestäjä: Jazzkerho -76, Joensuu 

Hintatiedot

Pääsylippujen hinta 15 €
Jazzkerho -76 jäsenet 10 €
opiskelijat 5 €
Lippujen ennakkomyynti: KK-KUVA, Jazzkerho-76.fi
 

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on esteetön.
Tapahtuma on ikärajaton.

Kuvat

Videot