Jazzin legendat osa 4: Dave Brubeck - soiva luento

JOENSUUN PÄÄKIRJASTO, MUIKKU-SALI tiistai 21.9.2021 - klo 17.30
T_PLACEHOLDER_IMAGE
21.09.2021 17:30 - 21.09.2021 19:00
Joensuun Pääkirjasto, Muikku-sali, Koskikatu 25, Joensuu

 

SOIVA LUENTO: JAZZIN LEGENDAT HERÄÄVÄT HENKIIN OSA 4: DAVE BRUBECK

Jazzin legendat heräävät henkiin sarjan neljännessä osassa valotetaan pianisti, säveltäjä ja yhtyeenjohtaja Dave Brubeckin (1920–2012) elämää ja monipuolista tuotantoa.
 

Brubeck ei mahdu perinteiseen jazzin tyylisuuntien luokitteluun. Osin siksi hän on ollut välillä kritiikittömän yliarvostettu – ja välillä virheellisesti aliarvostettu. Brubeckin tuotannosta tunnetaan usein vain 1950–luvun puolivälistä 1960–luvun jälkipuolella vaikuttanut jazzkvartetti, joka levytti perinteisistä tahtilajeista poikkeavat ja maineikkaat Take Five ja Blue Rondo à la Turk sävelmät. Brubeckin musiikillinen tuotanto on kuitenkin häikäisevän moni-ilmeinen.
 

Brubeck herää henkiin rakentuu useille Brubeckin haastatteluille, hänen musiikkiaan tutkivalle kirjallisuudelle ja jazztrion uusille sovituksille. Käsikirjoittaja Markku Salo tapasi ja haastatteli Brubeckia vuonna 1994. Elokuvanäyte Brubeckin omasta esityksestä täydentää kokonaiskuvaa. Teatterinomaisen esityksen tekijät haluavat kunnioittaa Brubeckin elämäntyötä hänen 100-vuotispäivänsä hengessä.
 

Brubeckin sisäinen svengi pianistina ja hänen tuotantonsa monipuolisuus, kiinnostavuus ja kyky uudistua riittävät todistamaan, että on syytä paneutua ja tutustua jazzin yhden todellisen klassikon kiehtovaan elämään ja musiikkiin.
 

Mikko Innanen: altto- ja baritonisaksofoni sekä sovitukset

Juho Valjakka: piano

Markku Jazzpastori Salo: lausunta, käsikirjoitus ja ohjaus

Eero Tikkanen: kontrabasso ja sovitukset
 

Soiva luento Muikku-Sali 21.9. kello 17.30
Vapaa pääsy!

 

Jaa tapahtuma

Järjestäjä

Joensuun Jazzkerho -76

Hintatiedot

Tapahtuma on ilmainen.

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on esteetön.
Tapahtuma on ikärajaton.
Tapahtuma on ilmainen.

Kuvat

Videot