Suuri Tango-ilta

PAKKAHUONE perjantai 14.02.2020 - klo 19
T_PLACEHOLDER_IMAGE
14.02.2020 19:00 - 14.02.2020 22:30
Pakkahuone, Rantakatu 2, Joensuu

https://digilehti.karjalainen.fi/titles/karjalainen/3544/publications/35366/articles/1086758/33/4

Karjalainen 16. helmikuuta 2020

Aavan meren tuolla ja tällä puolen

Joensuun Pakkahuoneella 14.2.2020

Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa…

Tämänkertaisen konsertin suhteen tuo satumaa oli ihan konkreettisesti Argentiina, tunnettu ja tunnustettu tangon syntysija. Jazzkerho -76:n järjestämän Suuren tangoillan kirkkain tähti kun oli huikean osaava argentiinalainen laulaja Martin Alvarado.

Vaan taidetaan tango myös meillä Suomessa, minkä taas erinomaisen selvästi osoittivat saksofonisti Eero Koivistoinen ja pianisti Alexi Tuomarila.

Kuitenkaan tässä tuplakonsertissa kotimainen tangotaituruus ei ollut pelkästään legendaarisen Koivistoisen tai vastikään Emma-palkitun Tuomarilan vastuulla, sillä yhtä lailla vastasivat savonlinnalaisen Trio Tanguangon mainiot muusikot – viulussa Susanna Mieskonen-Makkonen, harmonikassa Kirsi Laamanen ja pianossa Maija Teikari – hienosta konserttikokemuksesta.

Konsertissa kuultiin paitsi Astor Piazzollan ja Carlos Gardelin klassikoita myös Alvarado–Koivistoinen–Tuomarila-kokoonpanon omaa tuotantoa.

Aloittaneen Trio Tanguangon tekemisen taso paljastui mitä ilahduttavammaksi. Soitossa oli latausta ja tunnetta sekä lisäksi hioutunutta yhteistyötä. Myös nyansseja löytyi.

Dynamiikan suhteen nautittiin jo suorastaan huipputehoista, ja tässä sektorissa savonlinnalaiset veivät voiton jopa seuranneesta kokoonpanosta. Se missä taas otettiin hitusen takkiin – ja nyt täytyy muistaa, että ”vastassa” oli Koivistoisen ja Tuomarilan kaltaisia jazztähtiä – liittyi rytmiikkaan.

Siinäkään ei varsinaisesti ollut mitään vikaa, mutta rytmiikkaa olisi voinut paikka paikoin vielä tehostaa ja tarkentaa. Joka tapauksessa oivasti oli Piazzollan musiikki hallussa Tanguangolla.

Alvarado–Koivistoinen–Tuomarila-poppoo keskittyi konserttiosuudessaan uudehkon Alma-levynsä materiaaliin.

Huiman taitotason lisäksi ihastutti esimerkiksi se kekseliäs fuusio, mitä kuulijana pääsi todistamaan. Kuulimme muun muassa tahtilajissaan viiteen mennyttä tangon ja bluesin antoisaa ja avartavaa yhdistelmää, jonka kruununa loisti Alvaradon taivaallisen hieno ja tarkka ylärekisteri.

Ai niin, laitetaan mukaan vielä vaikka John Coltranen jazzin spirituaalista tunnelmaa ja modaalista magiaa. Supreme!

Sopivasti juuri ystävänpäivään osuneen tangoillan intohimoista ja kiihkeää mutta myös elämänmakuista ja sielukasta musiikkia kuunteli ääritäysi pakkahuoneellinen yleisöä.

Jyri Ojala

-------

Trio Tanguangon ohjelmistoon kuuluu etenkin Ástor Piazzollan tuotanto ja tango nuevo, mutta myös perinteisempi argentiinalainen tango ja uudet raikkaat sovitukset Suomi-tangoista. Triossa soittavat Susanna Mieskonen-Makkonen, viulu, Kirsi Laamanen, harmonikka ja Maija Teikari, piano.

Alvarado-Koivistoinen-Tuomarila (AR/FI)

Säveltäjä-saksofonisti Eero Koivistoinen lukeutuu kotimaisen jazzin eläviin legendoihin. Koivistoinen yhdistää voimansa laulaja Martin Alvaradon ja pianisti Alexi Tuomarilan
kanssa Svart Recordsin julkaisulla ALMA ja levyn materiaalista päästään nauttimaan livenä Joensuun Pakkahuoneella. Konsertin ohjelmistossa on mukana trion jäsenten sävellysten lisäksi argentiinalaisen ja suomalaisen tangon klassikoita. Luvassa on runollisen intohimoista musiikkia.

Jaa tapahtuma

Järjestäjä

Järjestäjä: Jazzkerho -76, Joensuu

Hintatiedot

Pääsylippujen hinta 30 €
Jazzkerho -76 jäsenet 25 €
opiskelijat 10 €
Lippujen ennakkomyynti: KK-KUVA, Carelicum, Ticketmaster ja Jazzkerho-76.fi

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on esteetön.
Tapahtuma on ikärajaton.

Kuvat

Videot