Innanen-Kantonen-Tikkanen Trio

PAKKAHUONE perjantai 23.10.2020 - klo 19
T_PLACEHOLDER_IMAGE
23.10.2020 19:00 - 23.10.2020 21:00
Pakkahuone, Rantakatu 2, Joensuu

INNANEN+KANTONEN+TIKKANEN= AINAKIN NELJÄ

"Oli mahdollista, että siitä syntyisi jotain. Aina tulee enemmän, päästään hiukan pitemmälle - se ei lopu koskaan. He etsivät löytääkseen uusia kuvioita, he yrittivät tosissaan. He vääntelehtivät ja kiemurtelivat ja puhalsivat. Aina silloin tällöin kirkas harmoninen huuto vihjaisi uudesta melodiasta, josta jonain päivänä tulisi maailman ainoa melodia ja joka hohtaisi ihmisten sielut iloon.."
Nämä Jack Kerouacin sanat kirjasta Matkalla tulivat mieleen Pakkahuoneen intiimissä konsertissa, jossa kuultiin illan mestarillisten taiteilijoiden originaaleja sävellyksiä.

Mikko Innasen hetken inspiraatiosta syntynyt neljän pienen kappaleen sarja osat: “Kala, Lounasta odotellessa, Lounaan aikana ja Lounaan jälkeen” vahvisti kuvaa Innasesta modernin ja vapaan muodon hallitsijana. Eero Tikkasen sävellys “Taapero" soi yleisölle hetken lepohetken oivaltavasti jazzin perinteeseen pohjautuvalla hauskalla melodialla ja svengaavalla sointupohjalla. Sävellyksenä Seppo Kantosen "Avain" oli yksi illan kohokohdista. Teos, joka avautui vahvasti modernin kamarimusiikin suuntaan ja jonka haluaisi kuulla uudestaan.

Illan kruunasi ylimääräisenä kuultu Thelonius Monkin "Epistrophy", joka sai väkevän tulkinnan ja todisti muusikoiden vahvan perinteen tuntemisen ja virtuoosisen soittimiensa käsittelyn.

Jari Hytti. Jazzkerho-76 puheenjohtaja

-----

Jo lähes pysyväksi perinteeksi muodostuneessa ”kaksoishappeningissä” Markku Salon soivaan luentoon liittyy myös tekijöiden instrumentaalikonsertti. Soinnillisesti jopa vahvimman kontrabasistimme Eero Tikkasen liittyessä Mikko Innasen ja Seppo Kantosen seuraan trio keskittyy jäsentensä omien – ja osin jopa ennen kuulemattomien – sävellysten tulkintaan. Mestari Mingusin musiikin tapaan perinnetietoisuus ja sen uudistaminen vievät musiikkia eteenpäin – kohti sointimaisemia tuntemattomia.

Liput 15 / 10 / 5 € Ennakko KK-KUVA
Pääsylippuja myynnissä vain 30 kpl.

Jaa tapahtuma

Järjestäjä

Järjestäjä: Jazzkerho -76, Joensuu 

Hintatiedot

Pääsylippujen hinta 15 €
Jazzkerho -76 jäsenet 10 €
opiskelijat 5 €
Lippujen ennakkomyynti: KK-KUVA, Jazzkerho-76.fi
Suosittelemme lippujen ostamista ennakkoon tai ovelta kortilla lähimaksuna ennen konserttia.

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on esteetön.
Tapahtuma on ikärajaton.

Kuvat