Aino & Miihkali

PAKKAHUONE keskiviikko 14.10.2020 - klo 19
T_PLACEHOLDER_IMAGE
14.10.2020 19:00 - 14.10.2020 21:00
Pakkahuone, Rantakatu 2, Joensuu

Aino & Miihkali 14.10.20 Pakkahuoneella

Himmennystä koronan varjoihin

Pääsylippu ennakkoon, käsidesiä, yhteystiedot ylös, maski kasvoille ja sen jälkeen ei leikkaussaliin vaan konsertin katsomoon turvavälit huomioonottaen. Näissä erikoisissa olosuhteissa pieni, mutta innokas yleisö saapui kuuntelemaan duon Aino ja Miihkali konserttia. Mistä sitten oli kyse?

Kanteleensoittaja Aino Ruotasen uniikin, rytmisen soittotavan, ja Miihkali Jaatisen taiturimaisen kitarismin yhdistelmä veivät mukanaan mielikuvitukselliseen maailmaan, jossa kielet helisivät, eikä rytmeissä säästelty. Kanteleella taitavasti loopatut rytmiset kudokset toimivat tämän kahden muusikon orkesterin “biitteinä”, ja niiden päälle rakentuvat laulut ja improvisaatiot värittivät hienosti kokonaisuutta. 
"Duon musiikki oli kiinnostavaa kuunnella ja katsoa; kuulija pääsi seuraamaan kappaleiden monipuolisten liveloopattujen komppien rakentumista, ja sitä kuinka kanteleesta löytyi mitä hauskimpia perkussioita. Yhteissoitto oli intensiivistä ja vei kuulijan mukanaan tarinoihin, joista useimmat olivat saaneet inspiraationsa henkilökohtaisista kokemuksista. Joukkoon mahtui myös yksi Edit Södergraninin tekstiin sävelletty kappale.

Kaiken Kaikkiaan miellyttävä ja onnistus konsertti, joka toi valoa pimeän syksyn keskelle ja lyhensi uhkaavan pandemian varjoa. Kevein mielin kotiin!

 

Kanteleensoittaja Aino Ruotasen uniikin, rytmisen soittotavan, ja Miihkali Jaatisen taiturimaisen kitarismin yhdistelmä vievät mukanaan mielikuvitukselliseen maailmaan, jossa kielet helisevät, eikä rytmeissä säästellä. Kanteleella liveloopatut rytmikudokset toimivat tämän kahden muusikon orkesterin biitteinä, joiden päälle rakentuvat laulut ja improvisaatiot kommentoivat maailmaa monitasoisella tavalla. 

Jaa tapahtuma

Järjestäjä

Järjestäjä: Jazzkerho -76, Joensuu 

Hintatiedot

Pääsylippujen hinta 15 €
Jazzkerho -76 jäsenet 10 €
opiskelijat 5 €
Lippujen ennakkomyynti: KK-KUVA, Jazzkerho-76.fi
Suosittelemme lippujen ostamista ennakkoon tai ovelta kortilla lähimaksuna ennen konserttia.

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on esteetön.
Tapahtuma on ikärajaton.

Videot