Jukka Perko ja Joensuun kaupunginorkesteri: BIRD

CARELIA-SALI torstai 24.09.2020 - klo 16 ja 19
T_PLACEHOLDER_IMAGE
24.09.2020 16:00 - 24.09.2020 21:00
Carelia-sali, Yliopistokatu 4, Joensuu

 

Menestynyt jazzmuusikko juhlistaa Charlie ”Bird” Parkerin 100-vuotissyntymäjuhlaa!

Yhden kaikkien aikojen suurimman jazzmuusikon, alttosaksofonisti Charlie ”Bird” Parkerin (1920-1955) syntymästä tulee vuonna 2020 kuluneeksi 100 vuotta. Parker tuli tunnetuksi virtuoosimaisena saksofonistina ja nerokkaana improvisoijana ja hänen johdollaan jazz koki vallankumouksen 1940-luvun Amerikassa.
Juuri Parkeria kuunnellen ja tarkasti matkien teini-ikäinen Jukka Perko omaksui tämän tyylistä ne piirteet, jotka vuonna 1987 aukaisivat hänelle ovet Parkerin aikalaisen ja lähimmän työtoverin Dizzy Gillespien orkesteriin. Hänen häikäisevää soittoaan verrattiin nuoreen Parkeriin ja hän saikin lempinimen Little Bird.

Juhlavuoden kunniaksi Perko tarttuu Parkerin musiikkiin aikuisen miehen otteella. Jukka ystävineen lähestyy Parkerin säveltämiä ja levyttämiä sävelmiä raikkaasti Birdin uran alkuaikojen tyyliin swingin suunnasta. Näin myös Parkerin esikuvien kuten Lester Youngin henki on vahvasti läsnä. Mukana kvartetissa musisoivat osaajien ykkösnyrkki: pianisti Toomas Keski-Säntti, basisti Eero Seppä ja Jukan pitkäaikainen luottomies, mestarirumpali Teppo Mäkynen.

Kokoonpano:
Jukka Perko, saksofoni
Toomas Keski-Säntti, piano
Eero Seppä, basso
Teppo Mäkynen, rummut

Jaa tapahtuma

Järjestäjä

Joensuun kaupunginorkesteri ja Jazzkerho -76 

Hintatiedot

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on esteetön.
Tapahtuma on ikärajaton.

Kuvat

Videot