KutiMangoes

KERUBIN SALI perjantai 24.01.2020 - klo 20
T_PLACEHOLDER_IMAGE
24.01.2020 20:00 - 24.01.2020 22:00
Kerubin sali, Siltakatu 1, Joensuu

Huikeaa afro-beatia Tanskasta!

Musiikin globaaleista virroista kertoo, että yksi planeetan vahvimmista afro-jazz-yhtyeistä tulee Tanskasta! Vuoden 2019 lopulla jo kolmannen albuminsa julkaissut kuusijäseninen puhaltajavetoinen yhtye sulauttaa afrikkalaiset ja länsimaiset vaikutteensa luonnollisella ja sisäistyneellä tavalla. Tämä retki tuottaa yhä uusia löytöjä ilmaisun keinoihin ja rikastamiseen. Euroopan lisäksi Afrikassa, Aasiassa ja Lähi-Idässä esiintynyt yhtye saapuu nyt ensivierailulleen Suomeen, tuoden mukanaan Blicher/Hemmer/Gadd triosta tutun saksofonisti Michael Blicherin, KutiMangoesin toisen perustajajäsenen.

Vuonna 2012 perustettu KutiMangoes yhdistää länsimaisen jazz-perinteen ja Länsi-Afrikkalaisen musiikkiperinteen ja pyrkii näin luomaan uutta globaalia musiikki-ilmaisua. ”Emme pyri olemaan musiikin antropologeja, vaan luomaan musiikkia yhdessä – jakaa musiikkia ja yhdistää ihmisiä musiikin kautta. Tämä on syy siihen, miksi rakastuimme afrikkalaisen musiikin perinteeseen, joka yhdistää kehon, sydämen ja korvat ja joka yhdistää kaikki osallistujat.”

Uusimman leveyn nimi on "Afrotropism" (2019). Yhtye on aiemmin julkaissut kaksi palkittua albumia ”Afro-Fire” (2014) ja ”Made in Africa” (2016).Tyylillisesti KutiMangoesin afro-jazz-fuusiossa voi kuulla vaikutteita sekä Fela Kutilta että Charles Mingusilta.

Jaa tapahtuma

Järjestäjä

Jazzkerho -76, Joensuu

Hintatiedot

Pääsyliput 25 €
Jäsenet 20 €
Opiskelijat 10 €

Ennakkomyynti: Carelicum, Ticketmaster, Levy-Eskot ja Jazzkerho-76.fi

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on esteetön.

Kuvat

Videot