Jazzia Ilosaaressa

KERUBIN SALI lauantai 28.9.2019 - klo 19
T_PLACEHOLDER_IMAGE
28.09.2019 19:00 - 28.09.2019 23:00
, Siltakatu 1, Joensuu

Syyskauden suuri pääkonsertti – kolme huippuesiintyjää!
JAZZIA ILOSAARESSA 28.9.

Jazzsyksyn suuri päätapahtuma järjestetään jälleen syys-lokakuun taitteessa Kerubin Salissa Ilosaaressa. Viimevuotiseen tapaan tarjolla on kolmen hyvin erilaisen, suomalaista huipputasoa edustavan yhtyeen kokonaisuus, joka antaa monipuolisen ja täyteläisen kuvan jazzmusiikin värikkäästä kentästä.

Jussi Fredriksson Trion voi hyvällä syyllä sanoa edustavan yhtyesoiton korkeampaa astetta. Pianisti Fredrikssonilla on hienossa yhtyeessään kumppaneinaan kontrabasisti Jori Huhtala ja rumpali Mika Kallio. Tarjolla on eloisaa, ulospäin suuntautunutta musiikkia. Trion uusi levytys sai vastikään täydet viisi tähteä arvostun All About Jazz –julkaisun arviossa.

Ricky Tick Big Bandistä ja Dalindeosta tuttu väkevä-ääninen saksofonisti Pope Puolitaival tuo uuden nimekkään Nordic 4 – kvartettinsa ensikäynnille Joensuuhun levynjulkistamisen merkeissä. Ilmavaa, melodista, tunnevoimaista, perinnettä ja vapautta yhdistävää musiikkia.

Musiikkijuhlat huipentaa suomalais-marokkolais-senegalilainen Ismaila Sané Saïsba.
Saïsba on afrikkalaisen polyrytmisen ilon, häikäisevien jazzimprovisaatioiden sekä latinalaisamerikkalaisten ja funky-groovien totaalinen paketti. Saïsban 7-henkinen kokoonpano tuo rytmisesti ja melodisesti tarttuvaa musiikkia kuunneltavaksi ja tanssittavaksi.

JUSSI FREDRIKSSON TRIO

Vuonna 2013 perustetun Jussi Fredriksson Trion ensimmäinen kysymyksiä herättävä albumi ? näki päivänvalon vuonna 2014. Edeltäjäänsä suoraviivaisempi jatko-osa ! julkaistiin kansainvälisesti loppuvuodesta 2017 loistavien arvioiden siivittämänä. Hiljattain vinyyliversiona julkaistu kahden albumin kokoelma !+? summaa hienosti yhtyeen vuosien mittaan hioutuneen soundin; olohuonemainen pianotrion soundi tulee lähelle sekä levyllä että livenä. Festivaaleja ja klubeja ahkerasti kiertänyt kolmikko kaappaa yleisön mukaansa alati uudistuville musiikillisille seikkailuille.

Fredriksson sävelsi uusimman albumin materiaalia vaeltaessaan Pariisin kaduilla, ja kaupungin salaperäiset kujat ja galleriat kuuluvatkin kappaleiden tunnelmissa. Musiikki kumartaa Thelonious Monkin ja Ahmad Jamalin minimalismille – toisaalta kirpeät ja runsaat harmoniat iskevät voimalla. Nimekäs trio vie musiikkia staattisista teemoista yllättäviin käänteisiin. Yhtyeen sointi on sulavan pehmeä, ja elastinen rytminkäsittely luo ilmaisuun syviä ulottuvuuksia.

”Hienosti hiottu kokoelma (!+?) on nautittava matka säveltäjän melodiseen maailmaan”. All About Jazz

Jussi Fredriksson – piano
Jori Huhtala – kontrabasso
Mika Kallio – rummut

POPE PUOLITAIVAL NORDIC 4

Useista eturivin jazzyhtyeistä tuttu saksofonisti Pope Puolitaival esittelee uuden, viime vuonna perustetun yhtyeensä Pope Puolitaival Nordic4 tuoreen levynjulkistamisen merkeissä.

Pope Puolitaival Nordic4 soittaa vahvasti melodista jazzmusiikkia, jonka ajatuksena on että musiikki puhuttelee muutakin kuin perinteistä jazzyleisöä, tinkimättä kuitenkaan jazzin syvimmästä olemuksesta. Kappaleissa improvisaatio yhdistyy vahvasti sävellyksen melodiaan, joka on kuultavissa koko kappaleen ajan. Sävellykset hakevat inspiraatiota vanhojen suomifilmien mustavalkoisesta tunnelmasta aina monimuotoiseen urbaaniin nykymaailmaan.

”Tuon uutena elementtinä musiikkiini myös sähköisesti muunnellun saksofonisoundin. Elektroninen saksofonisoundi yhdistettynä suomalaiseen jazzmusiikkiin luo uuden ja ennen kuulemattoman soundiyhdistelmän.”

”Jazz is about stories you lived.”

Petri ”Pope” Puolitaival – saksofoni, sähköisesti muokattu saksofoni
Jonatan Sarikoski – rummut
Jori Huhtala – basso
Jussi Fredriksson – piano

ISMAILA SANÉ SAÏSBA

Saïsba on afrikkalaisen polyrytmisen ilon, häikäisevien jazzimprovisaatioiden sekä latinalaisamerikkalaisten ja funky-groovien totaalinen paketti.
Ismaila Sané on Senegalissa syntynyt lyömäsoittaja, laulaja ja tanssija, jonka taiteellinen ura käynnistyi jo vuonna 1974 Dakarissa. Sané liittyi 80-luvun lopussa Sakari Kukon legendaarisen Piirpauke-yhtyeen riveihin. Lyömäsoitinmestarina tunnettu Ismaila pääsee nyt esiin myös vahvana vokalistina. Saïsba tuo rytmisesti ja melodisesti tarttuvaa musiikkia kuunneltavaksi ja tanssittavaksi, ulkoilmafestivaaleille, konsertteihin ja muihin tilaisuuksiin. Mikäli tanssilattiatilaa ei ole järjestetty, Saïsban tahdissa sopii myös tanssia mielessään – vapaasti ja villisti!
Saïsba esiintyy vaihtelevissa kokoonpanoissa. Joensuussa nähtävässä ja kuultavassa 7-jäsenisessä kokoonpanossa on muusikoita Marokosta, Senegalista ja Suomesta.

Ismaila Sané – yhtyeen johto, soololaulu & afrikkalaiset lyömäsoittimet
Mika Mylläri – trumpetti
Petri Kautto – sähkökitara & taustalaulu
Ari Hossi – sähköbasso
Kari Ikonen – piano, sähköiset kosketinsoittimet & taustalaulu
Mamadou Ndoye – Sabar rummut (Senegal)
Zouhair Amkas – rummut & taustalaulu (Marokko)

Jaa tapahtuma

Järjestäjä

Jazzkerho -76, Joensuu

Hintatiedot

Pääsyliput 25 €
Jäsenet 20 €
Opiskelijat 15 €

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on esteetön.
Tapahtuma on ikärajaton.

Kuvat