Sylvain Rifflet & Verneri Pohjola

Näyttämö! Koskikatu 8 keskiviikko 17.04.2024 - klo 19
T_PLACEHOLDER_IMAGE
17.04.2024 19:00 - 17.04.2024 21:00
Näyttämö!, Koskikatu 8, Joensuu

Sylvain Rifflet & Verneri Pohjola

Sukupolvensa ylistetyimpiin ranskalaismuusikoihin lukeutuva Sylvain Rifflet tuo Suomeen kvartettinsa, jonka solistina kiertueella kuullaan trumpetisti Verneri Pohjolaa. Konsertissa ohjelmassa on Rifflet’n omille ”ikonisille enkeleille” omistettuja kappaleita. Inspiraation lähteinä musiikille ovat toimineet mm. amerikkalaiset modernistit Steve Reich, Terry Riley, Philip Glass, laulaja, aktivisti Abbey Lincoln ja kirjailija James Baldwin.

”Cake Walk from a Spaceship” on Pohjolalle omistettu sävellys sekä keväällä 2022 Eclipse Recordsin Suomessa julkaiseman albumin nimi.

Trumpetisti-säveltäjä Verneri Pohjola on luonut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana ainutlaatuisen soittotyylin, jonka tunnistaa ensi kuulemalta. Hänen soitossaan hehkuvat lämpö, rauhallisuus sekä vahva ja ilmeikäs improvisaatio.

Vuodesta 2012 Rifflet’n kanssa yhteistyötä tehnyt Pohjola kuvailee häntä näin: ”Sylvain on todella kunnianhimoinen taiteilija, joka pyrkii aina esittämään taidettaan korkeimmalla mahdollisella integriteetillä ja tarjoamaan yleisölle jotain mitä he eivät ole aiemmin kuulleet. Saksofonistina hänellä on todella ainutlaatuinen tenorisoundi, lähes hypnoottinen. Hän on virtuoosi, mutta ei koskaan itsetarkoituksellisesti”.

Sylvain Rifflet - tenorisaksofoni, shruti box, sävellykset
Verneri Pohjola - trumpetti, elektroniikka
Csaba Palotaï - kitara
Benjamin Flament - lyömäsoittimet

 

Jaa tapahtuma

Järjestäjä

Järjestäjä: Jazzkerho -76, Joensuu 
Vapaat äänet

Hintatiedot

Pääsylippujen hinta 20 €
Jazzkerho -76 jäsenet 15 €
Opiskelijat / Nuoret 5 €

Lippujen ennakkomyynti: Valokuvaaja Salla Seeslahti, Kirkkokatu 21 (ent. KK-KUVA), ma-pe 9-17 tai jazzkerho-76.fi

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on esteetön.
Tapahtuma on ikärajaton.

Kuvat

Videot