Sir Garrison / The Litany of the Peaks

Pakkahuone keskiviikko 20.9.2023 - klo 19
Kuva tulossa
20.09.2023 19:00 - 20.09.2023 21:00
Pakkahuone, Rantakatu 2, Joensuu

SIR GARRISON

Syntymästään alkaen Sir Garrison on etsinyt ääntä jota voisivat kutsua omakseen. “Numerossa kolme on voimaa,” sanoo basisti Nathan Francis. “Soittaessamme jokainen tukee toistaan synnyttäen hyvin persoonallisen ja aistittavan keskustelun bändin jäsenten välillä. Musiikkimme on heijastus kunnioituksesta luontoa ja toisiamme kohtaan.”
Trion voima on havaittavissa heidän debyyttialbumiltaan Let’s Call This (2022), joka äänitettiin Konneveden syrjäisellä saarella. “Päätimme äänittää levyn kaukaisessa paikassa luonnon äärellä, jotta äänemme vapautuisi kaupungin kiireestä ja hulinasta. Halusimme tuottaa täysin akustista ja mahdollisimman inhimillistä ja luonnonläheistä soundia,” kertoo rumpali Okko Saastamoinen.
Sir Garrisonin musiikki on yhtyeen jäsenten säveltämää, eniten musiikista on vastannut saksofonisti Sami Leponiemi. “Sir Garrison yhdistää meidän kaikkien yksilölliset soittotyylit. Kaikki kunnioittavat toistensa ideoita ja näin yksilöt täydentävät toisiaan tuottaen intiimin, rehellisen ja mukaansatempaavan yhteissoundin.”

THE LITANY OF THE PEAKS

La Litanie des Cimes – eli huippujen litania – on viulisti Clément Janinet’n 2019 perustama akustinen trio, jossa hänen kanssaan soittavat klarinetisti Elodie Pasquier ja sellisti Bruno Ducret. Janinet’n repetitiiviselle musiikille sukua olevat sävellykset rakentuvat toisiinsa kietoutuneista rytmikudoksista, joiden lähtökohta löytyy yhtä hyvin amerikkalaisesta minimalismista kuin kansanmusiikista. Kappaleet jättävät laajasti tilaa improvisoinnille. Kolmikko viihtyy pitkissä kaarissa ja harmonisessa mietiskelyssä leikitellen näennäisesti hitaiden tempojen kanssa. La Litanie des Cimes oli yksi vuoden 2020 arvostetun Jazz Migration -kiertueohjelman voittajista. Heidän esikoislevynsä keräsi ylistäviä arvioita ja toisen albumin julkaisee syyskuussa 2023 unkarilainen Budapest Music Center.

Viulistilegenda Didier Lockwoodin koulusta 2007 valmistunut Clément Janinet on ranskalaisen jazzkentän monipuolinen muusikko, joka on viime vuosina saanut huomiota omaperäisten yhtyeidensä ansioista, esimerkkinä vaikkapa vuonna 2017 perustettu kvartetti O.U.R.S. (Ornette Under The Repetitive Skies). Lahjakas solisti on pitkään soittanut afrikkalaisten muusikoiden kanssa, ehkä näkyvin heistä on basisti Etienne Mbappé & The Prophets. Janinet on soittanut yli 700 konserttia 35 maissa.

Jaa tapahtuma

Järjestäjä

Järjestäjä: Jazzkerho -76, Joensuu 

Hintatiedot

Pääsylippujen hinta 20 €
Jazzkerho -76 jäsenet 15 €
Opiskelijat / Nuoret 5 €

Lippujen ennakkomyynti: KK-KUVA, Kirkkokatu 21 (ma-pe 9-17) tai jazzkerho-76.fi

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on esteetön.
Tapahtuma on ikärajaton.

Kuvat

Videot