Joonas Widenius Trio

BOTANIA lauantai 16.11.2019 - klo 19
T_PLACEHOLDER_IMAGE
16.11.2019 19:00 - 16.11.2019 21:00
Botania, Heinäpurontie 70, Joensuu

Erilaiset musiikilliset elementit yhdistyvät  helposti ja suvereenisti kitaristi Joonas Widenius Trion railakkaassa soitossa. Musiikki svengaa ja lavalla saavat kyytiä niin flamenco, jazz, rock ja maailmanmusiikki, kun nämä soittajat yhdistävät voimansa.
»Trion virtuoottinen ja kekseliäs soitanta tuo mieleen Trio Töykeiden takavuosien musiikillisen hauskanpidon!«, kirjoitti Helsingin Sanomat.

Joonas Widenius - kitara
Hannu Rantanen - basso
Karo Sampela - rummut

Edellisellä viikolla vieraillut Riitta Paakin kvartetti täytti odotetusti Botanian terassin. Saman teki myös mainio Joonas Wideniuksen Trio, jonka konserttiin Botanian terassi uhkasi käydä pieneksi.

Konsertin alkupuolella kuultiin materiaalia yhtyeen varhaisemmasta tuotannosta ja väliajan jälkeen musiikkia tuoreelta juuri ilmestyvältä New Nordik Sagas- levyltä. Wideniuksen tavaramerkkejä ovat kulmikkaat, jopa matemaattiset kitarariffit. Kokonaisuus ja Wideniuksen kitarointi ponnistaa kuitenkin vahvasti modernista flamencosta. Vuosien yhteistyö kuuluu trion soitossa. Espanjassa pitkään asunut lyömäsoittaja Karo Sampela on alansa terävintä kärkeä. Värttinästä tuttu basisti Hannu Rantanen on Wideniuksen fuusioflamencon tulkitsemiseen niin ikään paras kuviteltavissa oleva valinta.

Widenius on osa flamencon luonnollista kehitystä. Hänen musiikissaan fuusiota viritellään niin jazziin kuin klassiseen kitaramusiikkiin – ja kuitenkin Soleá soi niin kuin puhdasoppisen soleán kuuluukin. Kaikenkaikkiaan onnistunut ilta. Toivotamme trion tervetulleeksi uudestaan.

Jaa tapahtuma

Järjestäjä

Jazzkerho -76
Botania

Hintatiedot

Lippujen ennakkomyynti Botania
Jazzkerho -76 jäsenet 5 € alennus jäsenkortilla

Lue lisää tapahtumasta:

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on esteetön.
Tapahtuma on ikärajaton.

Kuvat

Videot