VINCENT COURTOIS MEDIUMS & MIKKO INNANEN INNKVISITIO

lauantai 15.03.2014 klo 20:00
Teatteriravintolan terassi

VINCENT COURTOIS MEDIUMS & MIKKO INNANEN INNKVISITIO

VINCENT COURTOIS MEDIUMS & MIKKO INNANEN INNKVISITIO

La 15.3. klo 20 (Huom! Aika!) Teatteriravintolan terassi – Vapaat äänet –kiertue –

VINCENT COURTOIS MEDIUMS (Ranska, Saksa)

Vincent Courtois – sello
Daniel Erdmann – tenorisaksofoni
Robin Fincker – tenorisaksofoni

MIKKO INNANEN INNKVISITIO (Suomi, Liettua)

Mikko Innanen – saksofonit
Liudas Mockunas – saksofonit
Seppo Kantonen – koskettimet
Joonas Riippa – rummut

Mestarisellisti Vincent Courtois´n Mediums -trion täydentää kaksi tenorisaksofonistia – nyt liikutaan siis ääniasteikon keskialueella, rikkain sävyin, vivahteikkaasti ja tunnekylläisesti maalaillen. Courtois muistetaan Karikko-yhtyeen kansainvälisestä kokoonpanosta, Daniel Erdmann puolestaan valloittavasta Das Kapital –yhtyeestä.

Saksofonisti Mikko Innanen on kansainvälisestikin tunnustettu persoonallinen, erityisesti vapaammassa ilmaisussa viihtyvä taituri. Innkvisitio on Innasen vuolasta kiitosta kerännyt pitkäaikainen pääyhtye, joka on esiintynyt laajasti festivaaleilla ympäri maailmaa milloin kahden, milloin kolmen eri kansallisuuksia edustavan huippusaksofonistin kokoonpanoilla.

Mikko Innanen & Innkvisitio

Saksofonisti Mikko Innanen on yksi sukupolvensa arvostetuimmista ja kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista jazzmuusikoista. Hänen verevää soittoaan kuullaan monissa yhtyeissä, joista kuitenkin Innkvisitio on se keskeisin. Yhtye itse määrittelee musiikkinsa ”retrofuturistiseksi”, ja Innkvisitio onkin näiden eturivin jazzmuusikoiden ehkäpä seikkailunhakuisin kokoonpano. Helsinkiläisyhtye on julkaissut kaksi levyä ja kiertää pohjolan ja Euroopan lisäksi myös Pohjois-Amerikan festivaaleja. Tällä keväisellä kiertueella Innkvisitio esittää uutta ohjelmistoaan ja juhlii 10-vuotista taivaltaan. Pääinkvisiittori Innanen palkittiin Yrjö-palkinnolla vuonna 2008 ja oli ehdolla Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi vuonna 2011.

This is modern European jazz at its finest. Bold and inventive, smart and informative, ironic, funny but also sad and melancholic, the highly engaging Clustrophy addresses the rich jazz legacy on both sides of the Atlantic, without being bound to any specific style or genre. – Eyal Hareuveni, All About Jazz (January 2012)

Vincent Courtois Mediums

Ranskalaiselta Vincent Coutois’lta on aina syytä odottaa mielenpainuvia projekteja. Tämä uusi trio ei tee poikkeusta sääntöön. Sellon ja kahden tenorisaksofonin yhdistelmä on harvinainen kokoonpano. Courtois selittää että noiden soittimien äänenvärit liikkuvat samalla keskisellä sävelalueella – tästä nimi Mediums. Samalla nimi viittaa esoteeriseen sirkusmaailmaan, jossa muusikot ovat kuin ennustajia. Courtois’n sävellykset tälle kokoonpanolle ovat inspiroituneet sirkusmaailmasta, jossa sellisti vietti koko lapsuutensa, sillä hänen isänsä oli sirkusrakenteiden somistaja. Myös esimerkiksi Tod Browningin ”Freaks” ja David Lynchin ”Elephant man” -elokuvat ovat tuoneet lisäinnoitusta. Vincent Courtois on uuden ajan muusikko, yhtä kotonaan etnisissä ja pop-yhteyksissä kuin uudessa konserttimusiikissa tai kokeilevassa jazzissa.

Courtois on aikasemmin kiertänyt Suomea oman kvartetinsa kanssa vuonna 2009 sekä vuonna 2010 Amarco-jousitrion kanssa ja Kari Ikosen Karikon yhtyeessä.

Courtois on raju sellisti. Hän käyttää instrumenttiaan niin bassona, kitarana kun sellonakin. Täyttä virtuoosista taikuruutta. – Pauli Vesaka, Savon Sanomat

VINCENT COURTOIS MEDIUMS:

MIKKO INNANEN INNKVISITIO:

http://violoncelle.free.fr/

www.mikkoinnanen.com