Tuomas Paukku Description

perjantai 27.09.2013 klo 19:00
Konservatorion konserttisali


Perjantai 27.9. klo 19
Konservatorion konserttisali – Yhteistyössä Joensuun konservatorion kanssa –

TUOMAS PAUKKU DESCRIPTION (Suomi/Ruotsi)

Tuomas Paukku – kitara
Johan Christoffersson (Ruotsi) – saksofonit
Peter Knudsen (Ruotsi) – piano
Emil Eriksson (Ruotsi) – basso
Konrad Agnas (Ruotsi) – rummut

Kitaristi Tuomas Paukku tuo suomalais-ruotsalaisen yhtyeen ensi kertaa kiertueelle kotimaahansa. Sävyiltään rikasta, uutta mutta helposti lähestyttävää, skandinaavista perinnettä arvostavaa jazzmusiikkia.

Jussin konserttiesittely:

Joensuulaisilla jazzinystävillä on ollut ilahduttavan usein mahdollisuus kuulla ulkomailla opiskelleiden lahjakkaiden suomalaismuusikoiden kansainvälisiä yhtyeitä näiden Suomen kiertueilla. Viimeksi helmikuussa vieraili USA:ssa opiskellut kitaristi ja ud-luutisti Jussi Reijonen monikansallisen ”un”-yhtyeensä kanssa paljon kehuja ja kiitosta keränneellä kiertueella. Tätä ennen muistetaan saksofonisti Pauli Lyytisen ja pianisti Tuomas Turusen pohjoismaisten yhtyeiden lukuisat vierailut, kuten Laser, Kauhukakara, Elifantree ja Skalle & Sharon.

Kitaristi Tuomas Paukku (s. 1984) on opiskellut ja asunut useamman vuoden Tukholmassa, ja tuo nyt ruotsalaisista muusikkokumppaneistaan kokoamansa Description-kvintetin ensi kertaa laajalle kiertueelle kotimaahansa. Kiertue pohjustaa myös yhtyeen ensilevytyksen äänittämistä loppuvuodesta 2013. Konserttien lisäksi kiertueeseen liittyy opetus-workshopeja.

Lahjakas kitaristi on koonnut kvintettiinsä tarkkaan valittuja nuoren polven soittajapersoonallisuuksia. Palkittua ja tunnustusta kerännyttä saksofonistia Johan Christofferssonia pidetään yhtenä kiinnostavimpana ja seuratuimpana uuden sukupolven puhaltajana. Pianisti Peter Knudsen on saanut huomiota mm. ranskalais-impressionistisäveltäjien pianokappaleiden uudelleentulkinnoillaan jazzhengessä. Kontrabasisti Emil Eriksson on kysytty, monessa mukana oleva instrumenttinsa taitaja.

Yhtyeen johtaja on myös aktiivinen ja kunnianhimoinen säveltäjä. Hänen musiikissaan moderni jazz etsii uusia tunnelmia, rajoja ja ulottuvuuksia. Säveltäjänä Tuomas Paukku pyrkii sävelmaailmaltaan vaihtelevaan, voimakkaaseen ja helposti lähestyttävään musiikkiin, taiteellisesta korkeatasoisuudesta kuitenkaan tinkimättä. Skandinaavinen jazzperinne on mukana yhtenä tärkeänä elementtinä.

Tuomas Paukku Descriptionin vierailu antaa samalla tervetulleen ja valitettavan harvinaislaatuisen mahdollisuuden tutustua naapurimaamme Ruotsin nuoren polven jazzmusiikin korkeaan tasoon.

http://www.myspace.com/tuomaspaukku