Koli Jazz: Soul What feat. Joonatan Rautio

lauantai 17.01.2015 klo 22:00
Hotelli Koli


SOUL WHAT?

Eevalotta Matikainen – basso
Mikael Svarvar – laulu, koskettimet
Martin Söderbacka – kitara
Toni Porthén – rummut
Feat. Joonatan Rautio – saksofonit

Pohjanmaalta, Kokkolan alueelta, tuleva soul/jazz-yhtye, Soul What?, on basisti Eevalotta Matikaisen ideoima ja johtama kokoonpano. Soul What? julkaisi debyyttilevynsä ”The Silver Lining” keväällä 2013 Jazzliiton tukemalla kiertueella. Soul What?-yhtyeen ja saksofonisti Joonatan Raution yhteistyö sai alkunsa tuolloin Joonatanin ollessa mukana koko levynjulkaisukiertueen ajan. Syksystä 2014 lähtien Soul What? on toiminut tuoreella nelihenkisellä kokoonpanollaan ja päivittänyt ohjelmistoaan niin, että laulettujen kappaleiden määrää on vähennetty  instrumentaalikappaleiden täyttäessä noin puolet ohjelmistosta. Tämän muutoksen myötä myös vierailevalla saksofonistilla, Joonatan Rautiolla, on yhtyeessä entistä suurempi rooli.

Soul What?:ssa jokaisen muusikon persoonallisuudet ovat keskeisessä osassa vaikuttamassa yhtyeen musiikkiin. Eevalotta Matikainen perusti yhtyeen uskoen sen musiikin koskettavan kuuntelijoitaan. Pohjanmaan alueella freelancer basistina toimivan Matikaisen tavoitteena on luoda vahvasti hetkessä elävää musiikkia yhtyeen kautta, jossa muusikot täydentävät toisiaan ja lopputulos on enemmän kuin osastensa summa. Matikaisen lisäksi yhtyeessä soittavat  erittäin kekseliäs ja räjähtävän virtuoottinen rumpali, Toni Porthén, joka luo persoonallisilla kompeillaan hauskan temmellyskentän niin itse kappaleisiin kuin improvisoituihin hetkessä keksittyihin sooloihinkin. Toni tunnetaan monien jazzyhtyeiden riveistä, kuten mm. Nassaun Fasaanista, MP4:sta sekä Lenni-Kalle Taipale Group:sta. Suuremmalle yleisölle hän on tullut tunnetuksi muun muuassa Redraman sekä Anna Abreun livebändeistä. 

Laulajana ja kosketinsoittajana Soul What?:ssa toimii Mikael Svarvar, jolla on 25 vuoden kokemus erityisesti soulin ja amerikkalaisen gospelin parista pianistina ja laulajana. MIkael on upea ääninen, koskettava tulkitsija  ja eritoten suomenruotsalaisissa piireissä työllistetty muusikko on nähty mm. Ylen FST5 musiikkiohjelmissa sovittajana ja muusikkona.  Soul What?-yhtyeeseen jazzkitaran sekä kitara-efektilaitteiden monipuoliset äänimaailmat tuo nuori kitaristi Martin Söderbacka. Yhdessä Eevalotta Matikaisen kanssa kaksikko tekee Soul What? yhtyeen kappaleet joita yhtye sittemmin muokkaa bändin näkoiseksi. Vieraileva saksofonisti Joonatan Rautio on maamme arvostetuimpia jazzmuusikoita ja edustaa oman instrumenttinsa ehdotonta kansainvälistä huippua. Soul What? yhtyeeseen hän tuo vahvan jazztradition tuntemuksensa pohjalta uutta särmää ja improvisaatioihin uutta vauhtia ja väriä.

Soul What?-yhtyeen musiikille ominaispiirteitä ovat vahvat kappaleet, luovuus, hetkessä elävä improvisaatio sekä voimakas läsnäolo musiikissa. Soul What?:n ohjelmisto on kokonaan yhtyeen omaa tuotantoa,  englanninkielistä laulettua musiikkia sekä instrumentaaleja.

Eevalotta Matikainen – basso
Mikael Svarvar – laulu, koskettimet
Martin Söderbacka – kitara
Toni Porthén – rummut
Feat. Joonatan Rautio – saksofonit

www.facebook.com/soulwhatfinland