SOLE AZUL

perjantai 12.01.2018 klo 19
Teatteriravintolan terassi

http://jazzkerho-76.fi/wp/wp-content/uploads/Sole-Azul-wpcf_548x389.jpg

Pe 12.1. klo 19
Teatteriravintolan terassi

Harri Kuusijärvi – harmonikka
Pauli Lyytinen – tenorisaksofoni
Eero Tikkanen – kontrabasso

SOLE AZUL – TANGOA JA JAZZIA

Kun varkaat veivät soittimet Azulin kaupungissa Argentiinassa, päätti harmonikkataiteilija Harri Kuusijärvi puolestaan viedä mukanaan tangon ja tehdä siitä omansa. Syntyi Sole Azul, v. 2017 perustettu trio, joka Kuusijärven sanoin ”repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan”. Yhtye esittää jazzmusiikista tutuin tyylikeinoin itse sävellettyä tangovaikutteista musiikkia sekä sovituksia suomalaisista ja argentiinalaisista tangoista. Koutus -yhtyeestään tunnetun Kuusijärven rinnalla yhtyeessä soittavat eturivin jazznimet saksofonisti Pauli Lyytinen ja kontrabasisti Eero Tikkanen. Yhtye julkaisee ensilevytyksensä vuoden 2018 aikana.

Harmonikkataiteilija Harri Kuusijärvi on tunnettu virtuoottisesta soittimen käsittelystään ja monipuolisuudestaan. Kuusijärvi on mm. kantaesittänyt lukuisia harmonikalle sävellettyjä nykymusiikkiteoksia, esiintynyt vuosia Yonan ja Jaakko Laitisen kanssa ja ollut omalla Koutus-yhtyeellään maailmanmusiikkilistojen kärkipaikoilla.

Vuoden 2017 Pori Jazzin Ted Curson -palkinnon saanut saksofonisti-säveltäjä Pauli Lyytinen on tullut tunnetuksi mm. yhtyeistään Elifantree, Pauli Lyytinen Machinery, Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri, Equally Stupid ja Raoul Björkenheim eCsTaSy.

Eero Tikkanen on yksi Suomen jazzkentän kysytyimpiä basisteja, joka tunnetaan mm. yhtyeistä Mopo, The Mystic Revelation of Teppo Repo, Mikko Innanen 10+ ja Joose Keskitalo.