NASSAUN FASAANI

lauantai 18.10.2014 klo 21.30
Teatteriravintolan terassi

NASSAUN FASAANI

Toni Porthén – rummut
Joonatan Rautio – saksofoni
Jussi Fredriksson – koskettimet
Juho Kivivuori – basso
Mamba Assefa – lyömäsoittimet

Nassaun Fasaani on rumpali Toni Porthénin ja saksofonisti Joonatan Raution jaettu näkemys tämän päivän sähköisestä jazzfunkista. Yhtyeen musiikki on kiehtova yhdistelmä rytmi- ja etnomusiikin eri tyylejä. Sulavat fuusiotunnelmat yhdistyvät luontevasti äkkivääriin sovituksiin, jotka yllättävät kuulijoiden lisäksi paikoin myös itse muusikot.

Nassaun Fasaanin muusikot ovat Suomen jazzkentän huippuja. Räjähtävän virtuoottinen Toni Porthen (s. 1978) tunnetaan monien jazzyhtyeiden riveistä sekä yhteistyöstä Axl Smithin ja Anna Abreun kanssa. Yrjö-palkittu Joonatan Rautio (s. 1973) yllättää edelleen yleisönsä instrumenttinsa ylivertaisena taiturina. Pianisti Jussi Fredriksson sähköistää Nassaun Fasaanin sointimaailman Moog-maalailuillaan ja terävillä Rhodes-sooloilla. Rytmiryhmää täydentää vielä suomalaisen sähköbasson soiton todellinen kivijalka Juho Kivivuori ja armottomasti svengaava lyömäsoittaja Abdissa ”Mamba” Assefa.

Nassaun Fasaani on perustettu jo vuonna 2010, mutta julkaisee vasta tällä Jazzliiton kiertueella pitkään kypsytellyn ensilevynsä. Albumi on Helsinki Jazz Underground -kollektiivin julkaisu.

https://soundcloud.com/helsinkijazzunderground/sets/nassaun-fasaani

Suomen Jazzliiton kiertue.