Mia Simanainen & Ahava

perjantai 30.08.2013 klo 21:00
Teatteriravintolan terassi

Mia Simanainen – laulu
Kari ”Sonny” Heinilä – tenorisaksofoni ja huilut
Kari Ikonen – piano
Ville Herrala – kontrabasso
Mika Kallio – rummut

Maineikas laulajatar on tehnyt pitkän tauon jälkeen toisen levyn hienon yhtyeensä kanssa. Kiitetyn levytyksen sävellykset on tehty mm. Helvi Juvosen ja Miira Sippolan runoihin.

Teatteriravintolan terassi Joensuun Yönä, perjantaina 30.8. klo 21

JUSSIN KONSERTTIESITTELY: MIA SIMANAINEN & AHAVA

”Perustaessani Ahava-yhtyeen v. 1999 minulla oli tarve tulla siksi, mikä vahvimmin tuntui omalta itseltäni. Oli näky musiikista, joka kuvastaisi jäätävän tuulen neuloja poskissamme, rantanuotion punaisen hiilloksen lämpöä, puunrungossa kaareutuvaa lujuutta ja periksi antavaa lempeyttä, tähtitaivaan painavaa hiljaisuutta, ja herkkää elonhenkeä. Sellainen näky mielessäni aloin matkan…”

Mia Simanaisen Ahavalla onkin pitkän taipaleen hioma omaleimainen sävy ja sointi. Ahava on konsertoinut erilaisissa tiloissa klubeista gallerioihin ja kirkoista konserttisaleihin. Ensilevy julkaistiin jo v. 2001. Erityistä huomiota herätti Ahavan yhteisprojekti jousikvartetin kanssa vuodesta 2005, joka kotimaan lisäksi on esittäytynyt myös Ranskassa ja Saksassa.

Kontrabassolla kvintetiksi vahvennettu ”uusi Ahava” juhlisti viime syksynä Joensuun Valtakunnallisia Jazzpäiviä uuden levynsä ”Matka” (Eclipse Music) julkistamiskonsertilla. Konsertti oli katsaus kuljettuun matkaan, se oli vuosikymmenen juhlaa, ja se oli kotiinpaluuta. Nyt syksyn 2013 kiertueella ollaan liikkeellä pitkälti samoissa tunnelmissa. Ohjelmassa on improvisaatioita ja suomenkielistä laulumusiikkia erityisesti Helvi Juvosen runoihin, tämän päivän jazzmusiikilliseen sävelasuun puettuna, rikkaasti soivina hienon yhtyeen sovituksina.

Kari Heinilä tunnetaan omien yhtyeidensä ja useiden levytystensä ohella hänen vahvasta panoksestaan UMO:ssa, niin solistisissa tehtävissä kuin kapellimestarinakin. Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto Heinilälle myönnettiin v. 2001. Kari Ikonen on monipuolinen kosketinsoittaja, mutta myös merkittävä yhtyeenjohtaja ja säveltäjä, joka oli vastikään yhtenä TEOSTO-palkintoehdokkaana kansainvälisen Karikko-yhtyeensä kiitetyn levyn ”The Helsinski Suite” perusteella. Ville Herrala ja Mikko Hassinen ovat molemmat omien instrumenttiensa luotettavinta ja persoonallisinta kärkijoukkoa Suomessa. Herralan monista työkuvioista tärkeitä ovat olleet mm. pitkäaikainen yhteistyö saksofonistien Jukka Perkon ja Sakari Kukon yhtyeissä. Kallio tunnetaan mm. yhteistyöstään Kari Ikosen ja Mikko Innasen kanssa sekä omasta ”Kallio Slaaki” -rumputriostaan.

Mia Simanainen – laulu
Kari ”Sonny” Heinilä – tenorisaksofoni ja huilut
Kari Ikonen – piano
Ville Herrala – kontrabasso
Mika Kallio – rummut

Sävellykset: Mia Simanainen, Kari Ikonen
Runot: Helvi Juvonen, Saima Harmaja, Mia Simanainen, Miira Sippola
Sovitukset: Mia Simanainen ja Ahava

Kiertue toteutetaan Suomen Jazzliiton tuella.

www.miasimanainen.info www.myspace.com/miasimanainen