Antonio Flinta Quartet

torstai 29.10.2015 klo 19:30
Kerubin Sali, Ilosaari

http://jazzkerho-76.fi/wp/wp-content/uploads/Antonio-Flinta-Quartet-wpcf_548x424.png

To 29.10. klo 19.30 (Huom! Muuttunut ohjelma!)
Kerubin Sali

ANTONIO FLINTA QUARTET

Antonio Flinta – piano
Paolo Farinelli – alttosaksofoni
Roberto Bucci – kontrabasso
Claudio Gioannini – rummut

Pianisti-säveltäjä Antonio Flinta on syntynyt Chilessä. Hän opiskeli Madridissa Taller da Musicos –oppilaitoksessa Joshua Edelmanin oppilaana, saaden samaan aikaan opetusta myös maineikkailta amerikkalaismuusikoilta Barry Harrisilta, Bob Mosesilta ja Chuck Israelsilta. Hän jatkoi opintojaan Berklee College of Music´issa Bostonissa opiskellen säveltämistä, sovittamista ja improvisaatiota Ed Tomassin johdolla ja jazzpianoa Ray Santisin johdolla. Vuodesta 1993 Flinta on asettunut asumaan Italiaan, missä hän on johtanut omaa trioaan ja kvartettiaan.

Kvartetin ohjelmisto muodostuu omista sävellyksistä. Oma sävellystuotanto ja kvartetin yhteissoiton intensiivisyys ovat Flintalle keskeiset välineet tutkia musiikin tekstuuria ja värejä, käyttäen tässä niin vapaata improvisaatiota kuin perinteisiä laulullisia rakenteitakin. Vahvasti rytminen groove ja vapaan tilan antaminen ovat molemmat mukana hänen musiikissaan. Musiikin luovan virran seuraaminen ja uusien polkujen luominen tässä hetkessä ovat keskeisiä tekijöitä kvartetin musiikissa. Neljän muusikon mahdollisuus olla tiiviissä vuorovaikutuksessa ja samalla yhdistää erilaisia musiikillisia elementtejä tekee musiikista avoimempaa ja vapaampaa, mutta samalla kompaktimpaa, tiiviimpää.

Sample from the concert:

Saksofonisti Paolo Farinelli opiskeli sekä Italiassa (mm. Ternin yliopistossa ja Santa Cecilia –konservatoriossa Roomassa) että USA:ssa, opettajinaan mm. Sandro Satta, Alfredo Santoloci, Maurizio Giammarco, Steve Grossmann ja David Gross. Hän on toiminut Roma Jazz Suona -festivaalin taiteellisena johtajana ja on esiintynyt lukuisilla jazzfestivaaleilla nimekkäiden italialaismuusikoiden, kuten Roberto Gatton, Dado Moronin ja Gianluca Petrellan kanssa.

Basisti Roberto Bucci on soittanut mm. Giovanni Tommason johtamassa orkesterissa ja tehnyt yhteistyötä italialaisen jazzin huippunimien Paolo Fresun, Gianluigi Trovesin ja Flavio Boltron kanssa. Hän johtaa myös ”Jazz Artena 3000” –festivaalia.

Rumpali Claudio Gioannini on opiskellut Italian lisäksi USA:ssa Los Angelesissa (Musicians´ Institute in Hollywood-USA) opettajinaan Steve Houghton, Ralph Humphrey ja Joe Porcaro. Nykyään hän johtaa ”Staff Music School” –oppilaitosta Viterbossa Rooman lähellä.

Konsertti toteutetaan Joensuun kaupungin tuella yhteistyössä petroskoilaisen ”Kalevalan Musiikkipyörä” –festivaalin kanssa.

“The group has a swinging, soulful sound and the ability to work grooves with cool

precision…there’s a bit of McCoy Tyner in Antonio Flinta’s attack and a touch of Bill Evans in his

improvisations,” Cadence Magazine (USA).

“A wonderful balance between technical proficiency, knowledge of jazz history and

contemporary creativity,” Bruno Pollacci – ”Animajazz”.
The group has a swinging, soulful sound and the ability to work grooves with cool precision…there’s a bit of McCoy Tyner in Antonio Flinta’s attack and a touch of Bill Evans in his improvisations”
Cadence Magazine (USA)

“The enviable interplay they show is probably the focal point of their jazz playing”
Giuseppe Mavilla ”Jazzitalia”

“A wonderful balance between technical proficiency, knowledge of jazz history and contemporary creativity”
Bruno Pollacci – ”Animajazz”

Discography in Quartet: ”Tamed” (2009),“Art is an Insurgent Poem” (2014)

Lisätietoja Jazzkerho- 76 uutiset sivuilta