MANUEL DUNKEL QUARTET

tiistai 21.11.2017 klo 19
Pakkahuone

MANUEL DUNKEL QUARTET

Manuel Dunkel – tenorisaksofoni
Alexi Tuomarila – piano
Antti Lötjönen – basso
Joonas Riippa – rummut

Saksofonisti Manuel Dunkel on oman instrumenttinsa keskeisimpiä taitureita Suomessa. Hänen omimpia ilmaisukeinojaan on aina ollut juuri kvartettimuoto, ja Dunkelin kvartetit ovat muutamia miehistönvaihdoksia läpikäyden ehtineet julkaista jo useita kiitettyjä levytyksiä. Nykyisellä kokoonpanolla yhtye on toiminut vuodesta 2011.

Yhtye esittää Dunkelin uunituoreita sävellyksiä, joissa yhdistyvät melodisuus, jazzin perinne ja modernit sävyt. Kvartetin kokeneet muusikot ovat saaneet kiitosta erityisesti svengistä, erottuvasta soundista, virtuositeetista ja melodisesti rikkaasta ilmaisustaan. Pianisti Alexi Tuomarila, basisti Eero Seppä ja rumpali Joonas Riippa lukeutuvat kaikki suomalaisen jazzin nimekkäimpiin muusikoihin. Tarjolla on nyt siis suomalaista kvartettijazzia parhaimmillaan!

Manuel Dunkel Quartet on esiintynyt kotimaan (mm. April Jazz festival 2015 , Pori jazz Festival 2016) lisäksi Belgiassa ja Ruotsissa. Kvartetti on konsertoinut myös erikoisvierainaan ruotsalaistrumpetisti Anders Bergcrantz sekä amerikkalainen saksofonisti Rick Margitza.

Manuel Dunkel edustaa suomalaisen jazzin monipuolisesti kokenutta, arvostettua ja asemansa vakiinnuttanutta keskipolvea. 90-luvun alkuvuosista lähtien Dunkelin ilmaisuvoimaista ja melodista soittoa on kuultu monenlaisissa yhteyksissä Suomessa ja ulkomailla. Dunkel on soittanut vakituisesti UMO:ssa ja Espoo Big Bandissa vuodesta 1993 lähtien. Vuosien varrella Dunkelia on kuultu omien kvartettiensa ohella lukuisissa merkittävissä yhtyeissä kuten Jukka Perko & Hurmio Orkesteri, Groove Convention, Platypus Ensemble ja Jenny Robson Acoustic Band.