MAAILMAT KOHTAAVAT: CANZONETTA –KUORO JA ESA PIETILÄ

keskiviikko 03.09.2014 klo 19.00
Rantakylän kirkko

MAAILMAT KOHTAAVAT: CANZONETTA –KUORO JA ESA PIETILÄ

canbanner3

pietilaesa-pose.smallpress
Rantakylän kirkko keskiviikkona 3.9. klo 19.00

Canzonetta-kuoro on maineikas, jo yli 40 vuoden ikäinen joensuulainen kamarikuoro, jonka erikoisalaa ovat suuret, orkesterin kanssa esitettävät kirkkomusiikkiteokset ja haasteellinen a cappella -musiikki. Kuorossa on eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia jäseniä Joensuusta ja ympäristökunnista. Kuoron johtajana toimii Janne Piipponen.
Kuorolla on laaja 1800-luvulta moderniin suomalaiseen kuoromusiikkiin ulottuva ohjelmisto. Ennakkoluulottomuutta ohjelmistovalinnoissa kuvastaa mm. kuoron ohjelmistoon kuuluva Bob Chilcott´in jazz-messu, ”A Little Jazz Mass”.
Äänitteitä kuoro on julkaissut kahdeksan kappaletta, viimeksi ”Elämän leipä” v. 2013. Kuoro on konsertoinut eri puolilla maailmaa, mm. Australiassa, Japanissa, Yhdysvalloissa, Venäjällä, Saksassa ja Tsekissä.

Freejazz- ja vapaan improvisoinnin kentältä tunnettu saksofonitaiteilija Esa Pietilä vapauttaa saksofonistaan virtuoosisesti huimia, värikkäitä ja hehkuvia improvisaatioita. Pietilä on pitänyt paljon kirkkokonsertteja, ja kirkon akustiikka luo vahvan pohjan soittimen väkevälle soinnille. Hänen soolokonserttinsa ovat yleensä kokonaan improvisointiin perustuvia, höysteenä on myös improvisaatioita J.S. Bachin musiikista. Nyt saamme kuulla ainutkertaisessa esityksessä, miten kuoron ja saksofonisolistin osuudet vaihtuvat, keskustelevat keskenään ja myös kohtaavat toisensa.

Pietilä on uransa aikana esiintynyt sekä omilla yhtyeillään että kansainvälisten artistien kera useissa Euroopan maissa, USA:ssa ja Kanadassa. Hän on saavuttanut tunnustusta omintakeisen ja persoonallisen tyylinsä johdosta merkittävillä jazz-, monitaide- ja vapaamman improvisoinnin festivaaleilla kansallisesti ja kansainvälisesti.

www.canzonetta.org
www.esapietila.com