Koli Jazz: Little Green

lauantai 17.01.2015 klo 20:30
Hotelli Koli

http://jazzkerho-76.fi/wp/wp-content/uploads/Lilttle-Green-photo-Pentti_Rautio1-wpcf_548x365.jpeg

La 20:30
LITTLE GREEN

Julia Vuorinen, laulu
Mikko Innanen, sax
Jori Vuorinen, piano
Mika Kallio, rummut
Esko Kauppinen, basso

Sing me a love song Kolilla 2105:

Little Green on ajan henkeen sopien kierrätystä hyödyntävä yhtye. Jos ovat soittajat kolunneet jo useita kokoonpanoja, niin samaa voi sanoa soitettavasta musiikista. Mitäs sitä pyörää uudestaan keksimään! Jazzin sävelaitasta löytyy paljon käytettyä tavaraa, joka kestää kierrättämistä, joko sellaisenaan tai sopivasti tuunattuna.

Miehisen soittajiston vastapainona laulusolistimme Julia Vuorinen tuo raikkaan tuulahduksen pienen vihreän sointiin. Save The Earth, kierrätetään!

Julia Vuorinen on kierrättynyt Kuopioon Joensuusta, missä hän ehti tehdä opiskeluvuosinaan vakuuttavan ja kestävän vaikutuksen aktiivisena keikkailijana hienolla äänellään ja valloittavasti heittäytyvällä, välittömällä esiintymisellään (tuolloin vielä tyttönimellään Eklund). Ei siis ihme, että maineikas Bitter Sweet -trio poimi hänet mukaan laulusolistiksi erinomaiselle Go Go –levylleen (2008).

Mikko Innanen korvaa Kolilla Pekka Toivasen (viime hetken muuutos kokonnpanossa).

Pekka Toivanen on jo 1980-luvun lopulta kuulunut saksofonistiemme eturiviin, erityisesti tyylikkään konstailemattoman perusjazzin raameissa. Toivasen hienon kvartetin esiintymiset laulajatar Saara Soisalon kanssa 1990-luvulla ovat jääneet monen kuulijan mieleen. Erityisen hienosti miehen soittoa on kuultavissa Trio Töykeitten muusikkojen säestämänä levyllä She Didn´t Like the Wallpaper (Love Kustannus 1994). Toivanen soitti aiemmin myös Espoo Big Bandissä ja UMO:ssa, ja on sittemmin toiminut maakunnissa big band –kapellimestarina. Viimeisimmässä uransa vaiheessa Toivanen on ilahduttavasti onnistuttu kierrättämään opetustyöhön Savonia -ammattikorkeakouluun Kuopioon.

Jori Vuorinen ehti vaikuttaa opetustyössä Joensuussa useiden vuosien ajan, ennen kuin hänet kierrätettiin Kuopioon vastaaviin tehtäviin. Vuorinen on opiskellut ja soittanut useamman vuoden ajan myös Hollannissa. Hänet tunnetaankin myös erinomaisena keikkamuusikkona. Hän onkin siksi saavuttanut vankkaa jalansijaa myös Koli Jazzien veteraanina. Little Greenin ohjelmiston sovitukset ovat pääasiassa Vuorisen käsialaa.

Mika Kallio on rumpaleittemme terävimpään kärkeen lukeutuva, monipuolinen, herkkävaistoinen ja erinomaisen musikaalinen lahjakkuus. Joensuussakin aikanaan opiskellut Kallio kierrätettiin täältä pääkaupungin opinteille ja yhä kasvavaan arvostukseen. Vastikään marraskuussa saatiin Joensuun konservatoriossa kuulla Kallion ideoimaa ja luotsaamaa valloittavaa rumputrioa Kallio Slaaki yhdessä Anssi Nykäsen ja Mikko Hassisen kanssa Suomen Jazzliiton kiertueella.

Esko Kauppinen on Joensuun konservatorion pitkäaikainen opettaja ja pop/jazz-koulutuksen linjanjohtaja, mutta myös aktiivisesti esiintyvä muusikko. Joensuulaisten suruksi Kauppinen on syksystä 2014 alkaen kierrätetty uusiin tehtäviin Kuopion konservatorioon. Kauppinen onkin laajasti arvostettu pedagogi ja koulutuksen suunnittelija. Hän on ollut aivan keskeisiä vaikuttajia jazzin ja rytmimusiikin kentällä Joensuussa. Kauppinen tunnetaan myös teatterin parista, missä hän on toiminut orkesterinjohtajana ja sovittajana lukuisissa musikaaleissa ja muissa näytelmäproduktioissa.