LISSA MATILAINEN BAND ”With standards back to North Carelia”

perjantai 15.01.2016 klo 20:00
Hotelli Koli

http://jazzkerho-76.fi/wp/wp-content/uploads/Lissa-Matilainen-wpcf_548x598.jpg

Perjantai 15.1. klo 20 ravintola Grillit! Koli

LISSA MATILAINEN BAND ”With standards back to North Carelia”

Lissa Matilainen – laulu

Kalle Romanov – piano

Kari Rentola – tenorisaksofoni, huilu

Jouni Kekäle – kitara

Lauri Petrisalo – basso

Tuomo Kälviä
– rummut

Tällä Helsingistä tulevalla bändillä on taustalla oma Pohjois-Karjala -projektinsa. Monet bändin jäsenistä ovat tunteneet toisensa eri musiikillisista yhteyksistä jo parikymmentä vuotta, ja usealla on takanaan elämänvaiheita Pohjois-Karjalassa tai lähiseuduilla Itä-Suomessa. Joensuussa asuva kitaristi Jouni Kekäle toimii aktiivisena lenkkinä tähän maakuntaan. Rumpali Tuomo Kälviä muistetaan aktiivisena esiintyjänä monenlaisista yhteyksistä Joensuun-vuosiltaan.

Bändin erinomainen ja mukaansa tempaava standardi-ilmaisun voima huipentuu upean laulusolisti Lissa Matilaisen ihailtavan monipuolisessa tulkinnassa. Lissa on tehnyt yhteistyötä mm. How Many Sisters -lauluryhmästä tutun Mervi Hiltusen kanssa. Lissa on opiskellut musiikkia monipuolisesti jazzista lähtien ja toimii ammattilaulajana erilaisissa musiikkiproduktioissa soulista oopperaan, jazzista musikaalimusiikkiin. Lissa Matilainen opettaa pop/jazz-laulua Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hänen suosimaansa musiikkia on mm. Stevie Wonderin tuotanto, sekä luonnollisesti jazz-standardit. Back to North Carelia!

Jazz-auktoriteetit Suomessa ja kansainvälisesti toteavat, että jazzin perusluonteeseen kuuluu käydä kohti uutta. Toisaalta välillä pohditaan, miten säilyy tuo monelle tuttu jazz. Tähän jatkuvuuteen Lissa Matilainen Band haluaa tuoda yleistä, positiivista perus-all-
round -standardihenkeä wondermaisella svengillä ripautettuna Koli Jazzin 2016 hienon ohjelmiston joukkoon.