Kolin Kirkko: JUKKA PERKO AVARA

lauantai 17.01.2015 klo 14:00
Kolin Kirkko

http://jazzkerho-76.fi/wp/wp-content/uploads/Jperko-wpcf_548x307.png

JUKKA PERKO AVARA Kolin kirkko lauantai 17.1.2015 klo 14 Hinnat 20€/15€/8€ (Huom. ei kuulu Koli-jazz peruslipun hintaan)

JUKKA PERKO – saksofoni
TEEMU VIINIKAINEN – akustinen kitara
JARMO SAARI – sähkökitara

Saksofonisti Jukka Perko on puhutellut kuulijoitaan virsiversioillaan jo vuosikymmenen ajan. Merkkipaaluiksi ovat muodostuneet albumit Kaanaanmaa (v.2002) ja Maan Korvessa (v.2008). Pienyhtyeellä soitetut sadat kirkkokonsertit ovat piirtäneet kauniin kaaren, johon saadaan nyt väkevää jatkoa uuden yhtyeen myötä.  Jazzin eväin ravittujen Perkon ja kitaristi Teemu Viinikaisen mukaan saadaan musiikin valtavirtojen ulottumattomissakin urheasti kitaroineen seilaava Jarmo Saari.  

Perimmäisten kysymysten äärellä, musiikin kauneutta ja totuutta etsiessään Avara päätyy välillä soitossaan maisemiin, joihin ei löydä muuten kuin tieltä eksymällä. Kuitenkin, hurjimmankin versioinnin ulottumattomiin jää aina ydin, pyhä, joka ei taivu tulkintoihin. Rohkeus ja nöyryys, tradition kunnioitus ja uuden etsiminen, niukkuus ja runsaus, akustinen ja sähköinen. Kolmikkomme suostuessa näiden vastakohtien voimaan kotoiset virtemme saavat uudenlaisen elämän.

HUOM: Lippuja voi varata sähköpostitse tuija.hietala@saunalahti.fi tai puh 050 3666672. Lunastus viimeistään puoli tuntia ennen konserttia.

Konsertin järjestää Jazzkerho -76 Lieksan kaupungin kulttuuritoimen tuella.