Koli Jazz : ANTTI LÖTJÖNEN QUARTET EAST, MIKA VANHANEN ENSEMBLE ja NORTH RIVER ENSEMBLE

lauantai 18.01.2014 klo 19.00
Hotelli Koli

http://jazzkerho-76.fi/wp/wp-content/uploads/jazzkerho-76-wpcf_548x308.jpeg

KOLI JAZZ 17-18.1.2014 LAUANTAI 18.1.2014 klo 19

MIKA VANHANEN ENSEMBLE

Siiri Ahtola, laulu
Mika Vanhanen, piano, laulu
Esko Kauppinen, basso
Risto Riikonen, kitara
Jari Lappalainen, rummut
Petri Karttunen, tenori- ja sopraanosaksofoni
Tuire Silvennoinen, taustalaulu, viulu

”Karhea foni johdatteli huikeaan tarinaan, joka sai vedet silmiini. Tämä tarina olisi hyvin voinut olla juuri tästä meidän kissasta. KIITOS – olen aivan myyty teidän jutuille.” Näin tuumi eräs kuulija uuden suomalaisen bändin kappaleesta. 

Mika Vanhanen Ensemblen musiikki on jatsahtavaa, bluesahtavaa ja laulullista, näyttämömusiikin elementein. Tunnelmat vaihtuvat 30-luvun Berliinistä New Orleans -poljentoon, lattarista jykevään meininkiin tai herkkään laulelmaan. Tarinanomaiset kappaleet ovat suomenkielisiä ja Mika Vanhasen säveltämiä ja sanoittamia. Vanhasen sävellykset ovat saaneet kansallisia ja kansainvälisiä palkintoja. Bändissä laulaa nuori ja notkeaääninen Siiri Ahtola, joka on tunnettu mm. Voice of Finlandin I tuotantokaudelta sekä voittajajoukkueen solistina Kuorosodassa muutaman vuoden takaa.

Marraskuun alussa julkaistu ensilevy Punainen lipas sisältää 10 tarinaa, joissa muistellaan mennyttä ja kurkistetaan tulevaan. Levyltä ilmestyi ennakkoon kaksi singleä, Auringon tyttö ja Egypti, jotka löytyivät myös Spotifysta ja iTunesista. Singlet tavoittivat kuulijansa, sillä 140 kuulijaa tuki levyn valmistumista yhteisörahoituspalvelu Mesenaatissa.

ANTTI LÖTJÖNEN QUARTET EAST

Antti Lötjönen, kontrabasso
Verneri Pohjola, trumpetti
Jussi Kannaste, saksofoni
Teppo Mäkynen, rummut

Antti Lötjönen (s. 1980) on ollut vahva ja keskeinen vaikuttaja Suomen ykkösjazzyhtyeissä jo yli kymmenen vuoden ajan. Hän nousi vakuuttavasti esiin maan kansainvälisesti menestyneimpiin kokoonpanoihin kuuluneessa The Five Corners Quintetissa sekä Verneri Pohjolan maineikkaassa Ilmiliekki Quartetissa. Hän soittaa myös mm. Timo Lassyn, Verneri Pohjolan, Teppo Mäkysen, Jukka Eskolan, Eeppi Ursinin ja Jaska Lukkarisen yhtyeissä sekä Ricky-Tick Big Bandissa.

Quartet East sopii erinomaisesti mukaan Koli Jazzin uuteen avaukseen, olivathan Lötjönen ja Pohjola käynnistämässä muistettavalla tavalla Koli Jazzia Ilmiliekki Quartetin jäseninä vuonna 2005. Antti Lötjönen Quartet East on Lötjösen uusi oma yhtye, joka debytoi Musiikkitalossa Helsingissä viime toukokuussa. Yhtye esittää johtajansa uusia sävellyksiä ja muutamia lainakappaleita. Konsertissa kuullaan kontrabassoa myös solistisena instrumenttina. Sointusoittimen puuttuminen kokoonpanosta mahdollistaa Lötjösen mukaan bassolle vapaamman roolin ja luo herkän vuorovaikutuksen solistien ja komppisoittajien välille.

– Olen soittanut urani aikana lukemattomissa yhtyeissä ja projekteissa hienojen muusikoiden kanssa, ja jokainen kohtaaminen on jättänyt minuun musiikillisen jälkensä. Monipuolinen ja laaja-alainen kokemus on vahvistanut omaa näkemystäni, mikä kuuluu niin sävellyksissä kuin ilmaisussani kontrabasistina, Lötjönen kertoo taiteellisista lähtökohdistaan.

Lötjönen on koonnut kvartettiinsa tuttuja muusikkokumppaneitaan, kaikki jazzin Kuka kukin on –listan keskeisimpiä nimiä. Verneri Pohjolan kanssa Lötjöstä yhdistää Ilmiliekki Quartetin lisäksi myös Pohjolan uusi kiitetty kvartetti.

Jussi Kannaste on Lötjösen soittokumppanina mm. Jaska Lukkarinen Triossa, ja Teppo Mäkynen tietenkin tuttu The Five Corners Quintetin huimana rytmidynamona. Lötjösen ja Mäkysen yhteistyö muistetaan myös jälkimmäisen johtaman Serenity Ensemblen keikalta Joensuun Valtakunnallisilla Jazzpäivillä runsas vuosi sitten. Ei siis huolta, että Mäkynen on mukana varamiehenä, tuuraamassa kvartetin vakituista rumpalia Joonas Riippaa.

NORTH RIVER ENSEMBLE

Noora Karppanen, laulu
Lawrence Hodge, piano
Vili Paavilainen, kitara
Jami Westergård, kontrabasso
Jaakko Hauru, rummut
Artur Medvedev, tenorisaksofoni

North River Ensemble on taitavista joensuulaismuusikoista koostuva kokoonpano. Yhtye syntyi syksyllä 2013 laulaja Noora Karppasen halusta päästä esittämään jazzstandardeja tuoreempina sovituksina. Ohjelmisto on helposti kuunneltavaa laulujazzia, josta löytyy herkkää tulkintaa, sykkivää groovea, sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Noora Karppanen on Joensuun konservatoriosta valmistunut laulaja. Hän on jatkanut lauluopintojaan Karelia ammattikorkeakoulussa vuodesta 2012. Hänen tumma persoonallinen äänensä tunnetaan enemmän R´n´B tyylisestä tulkinnasta, mutta nyt uutena aluevaltauksena myös jazzin saralla.

Lawrence Hodge on Montrealissa, Kanadassa syntynyt muusikko, joka on asunut Joensuussa vuodesta 2004. Tätä aikaisemmin hän elätti itseään muusikkona Miamissa Yhdysvalloissa. Joensuussa hän toimii opettajana Joensuun konservatoriossa ja hänet tunnetaan ahkerana säveltäjänä.

Jaakko Hauru on Helsingin pop/jazz konservatoriosta valmistunut ja nyttemmin opintojaan Karelia ammattikorkeakouluun jatkanut rumpali. Hän on yksi käytetyimmistä rumpaleista Karelia ammattikorkeakoulun tutkintobändeissä.

Jami Westergård on Porin konservatoriosta valmistunut kontrabasisti ja multi-instrumentalisti. Tällä hetkellä hän opiskelee Karelia ammattikorkeakoulussa kansanmusiikki-linjalla pääaineenaan sopraanosaksofoni.

Vili Paavilainen on Joensuun konservatoriosta ja Karelia ammattikorkeakoulusta valmistunut kitaristi. Hän on myös opiskellut vaihto-opiskelijana The Royal Academy of Musicissa, Tanskassa. Hänet muistetaan Vili Paavilainen Quintetistaan, joka esittää suurimmalta osaltaan hänen omia sävellyksiään.

Artur Medvedev on Pietarista, Venäjältä kotoisin oleva saksofonisti. Hän opiskelee Leuvenin konservatoriossa Belgiassa. Tällä hetkellä hän viettää vaihto-oppilasvuottaan Joensuussa Karelia ammattikorkeakoulussa. Nuoresta iästään huolimatta hän on hyvin taitava soittaja ja on tehnyt suuren vaikutuksen niin kanssamuusikoihinsa kuin yleisöönsä.

Pääsylippujen hinnat:

20 €/ilta
S-Etukortilla 35 €/pe-la (norm. 40 €)

JazzBussi Joensuu – Koli – Joensuu molempina iltoina edestakainen kyyti 25€/ hlö. Kuljetus lähtee perjantaina 17.1. Joensuusta Siltakadun matkailupysäkiltä klo 18.15, lauantaina 18.1. klo 17.15. Tarvittaessa käynti Original Sokos Hotel Kimmelissä, kyytiin voi tulla myös matkan varrelta.
Ennakkoilmoittautumiset suoraan kuljettajalle: Kolin Taksi, Mika Määttänen, tel. 0400 372 301.

Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä.
Pöytävaraukset, lippuvaraukset ja majoitukset:
Grill it! Kolin ja Break Sokos Hotel Kolin myyntipalvelu
tel. 020 1234 662, sales.koli@sokoshotels.fi

Viikonlopputarjous Break Sokos Hotel Kolilla 17.-19.1.2014
alk. 71,50 €/hlö/vrk/2hh
(Yhden hengen huoneessa 123 €/hlö/vrk)

Sis. majoituksen, aamiaisen ja asiakassaunan sekä jazz-liput Grill it! -ravintolaan kahtena iltana. Hinnat S-Etukortilla.
Ilman S-Etukorttia majoittuville huonehintaan lisätään 9 €/vrk.

Yksi jazz-vuorokausi Break Sokos Hotel Kolilla
alk. 76,50 €/hlö/vrk/2hh
(Yhden hengen huoneessa 133 €/hlö/vrk)

Sis. majoituksen, aamiaisen ja asiakassaunan, sekä jazz-liput Grill it! -ravintolaan. Hinnat S-Etukortilla.
Ilman S-Etukorttia majoittuville huonehintaan lisätään 9 €/vrk.

Lisätiedot:
Break Sokos Hotel Kolin myyntipalvelu
Puh. 020 1234 662
sales.koli@sokoshotels.fi
www.grillit.fi

www.sokoshotels.fi

www.koli.fi