Koli Jazz: HERD & Aili Ikonen: Jazzbasilli ja KOLINA

perjantai 17.01.2014 klo 20:00
Hotelli Koli

http://jazzkerho-76.fi/wp/wp-content/uploads/herd_A-Savolainen.jpg

Koli Jazz soi jälleen!

Perjantain pääesiintyjinä vibrafonistivirtuoosi Panu Savolaisen HERD –trio yhdessä taiturimaisen laulajattaren Aili Ikosen kanssa, jotka Jazzbasilli –ohjelmassaan herättävät rakastetut suomalaiset 50- ja 60-lukujen jazz-iskelmät uuteen eloon!

Lauantaina vuorossa huippubasistimme Antti Lötjösen uusi yhtye Quartet East, mukana trumpetisti Verneri Pohjola, saksofonisti Jussi Kannaste ja rumpali Teppo Mäkynen.

Mukana myös Pohjois-Karjalan omat huippuyhtyeet Kolina, Mika Vanhanen Ensemble sekä North River Ensemble laulusolisteineen.

KOLI JAZZ 17.-18.1.2014 PERJANTAI 17.1.2014 klo 20

KOLINA

Emilia Sowah, laulu
Jari Lappalainen, lyömäsoittimet
Raine Turunen, kitarat
Simo Loikkanen, piano,
Esko Kauppinen, basso

KOLINA on savo-karjalainen raikas kokoonpano, joka ammentaa musiikkinsa innoituksen itäisen Suomen aromikkaasta maaperästä. Vaikka yhtye on sangen tuore, ovat sen soittajat kyntäneet maakunnan musiikkisarkaa jo vuosikymmenien ajan (tai ainakin melkein). Omien sävellysten lisäksi ohjelmistoon kuuluu muutamia lainasävelmiä sovitettuna afro-savoksi tai latin-karjalaisittain.

Emilia Sowah, Raine Turunen ja Simo Loikkanen ovat nuoren muusikkopolven lahjakkaita edustajia, joita yhdistää opiskelutausta Joensuussa Karelia ammattikorkeakoulussa. Turunen ja Loikkanen olivat tätä ennen myös Joensuun konservatorion kasvatteja, Sowah suoritti vastaavat opintonsa Kajaanissa. Kaikki toimivat nykyään opetustehtävissä Joensuun konservatoriossa. Kaikki ovat myös tulleet tutuiksi keikkalavoilla lukuisissa yhtyeissä ja yhteyksissä niin jazzin kuin muun rytmimusiikin merkeissä.

Esko Kauppinen ja Jari Lappalainen ovat pitkäaikaisia opettajia Joensuun konservatoriossa, mutta ovat myös aktiivisia esiintyviä muusikoita. Molemmat ovat valtakunnan tasolla arvostettuja pedagogeja ja muusikoita, ja aivan keskeisiä vaikuttajia jazzin ja rytmimusiikin parissa Joensuussa. Kauppinen tunnetaan myös teatterin parista, missä hän on toiminut orkesterinjohtajana ja sovittajana lukuisissa musikaaleissa ja muissa näytelmäproduktioissa.

HERD & AILI IKONEN: JAZZBASILLI

Aili Ikonen, laulu
Panu Savolainen, vibrafoni
Mikko Pellinen, kontrabasso
Tuomas Timonen, rummut

Menestysyhtye HERDin ja laulaja Aili Ikosen tuore yhteistyöprojekti Jazzbasilli sukeltaa suomalaisen jazziskelmän kulta-aikaan. Ohjelmisto koostuu mm. Laila Kinnusen tunnetuksi tekemistä hiteistä päivitetyin versioin, mutta suurella kunnioituksella alkuperäisiä kohtaan. Raikkaalla yhteissoudillaan hurmaava nelikko tuo kuultavaksi suosikkikappaleita kuten Jazzbasilli, Väliaikainen, Pojat, Kellä kulta ja Suklaasydän. Vastikään ilmestynyt ”Jazzbasilli” -albumi on saanut kriitikoilta ja yleisöltä kiittävän vastaanoton.

Vaivattomasti svengaavan HERDin musiikkia värittävät trion taitava sävellystyö, kehittynyt musiikillisten detaljien ja dynamiikan taju, sekä kolmikon intensiivinen vuorovaikutus keskenään ja yleisön kanssa. Suosittu trio on esiintynyt likimain kaikilla merkittävillä suomalaisilla jazzfestivaaleilla ja ehtinyt saada jalansijaa myös kansainvälisesti. Heinäkuussa 2011 HERD nappasi ensimmäisen palkinnon hollantilaisen North Sea Jazz -festivaalin arvostetussa European Jazz Competition -yhtyekilpailussa. Kotimaassaan HERDin meriitteihin lukeutuu muiden muassa talon bändin pesti vuoden 2010 Pori Jazzin kovatasoisessa Café Jazz -kattauksessa. Savolainen valittiin samana vuonna myös festivaalin Vuoden taiteilijaksi. HERDin debyyttialbumi ‘Live!!’ julkaistiin vuonna 2011. Lisäksi HERD on isännöinyt omaa suosittua klubisarjaansa HERD-klubia Kansallisteatterin Lavaklubilla syyskuusta 2012 alkaen.

Mestarillisena äänenkäyttäjänä tunnettu Aili Ikonen on musiikkiyleisölle tuttu lukuisista yhtyeistä kuten Kvalda, Korpi Ensemble, Hereä ja Yona & Liikkuvat Pilvet Orkesteri, UMO Jazz Orchestra, Norrbotten Big Band, lauluyhtye Rajaton ja Don Johnson Big Band. Aili voitti yhdessä Kvalda-yhtyeen kanssa Pohjoismaiden välisen Young Nordic Jazz Comets – kilpailun vuonna 2004.

HERD & Aili Ikonen -yhdistelmää on kuultu ensimmäisen kerran Helsingin Musiikkitalon avajaisjuhlassa elokuussa 2011.

http://herdtrio.com/jazzbasilli

Tervetuloa Koli Jazzeille!

Pääsylippujen hinnat:

20 €/ilta
S-Etukortilla 35 €/pe-la (norm. 40 €)
JazzBussi Joensuu–Koli–Joensuu molempina iltoina edestakainen kyyti 25€/ hlö. Kuljetus lähtee perjantaina 17.1. Joensuusta Siltakadun matkailupysäkiltä klo 18.15, lauantaina 18.1. klo 17.15. Tarvittaessa käynti Original Sokos Hotel Kimmelissä, kyytiin voi tulla myös matkan varrelta. Ennakkoilmoittautumiset suoraan kuljettajalle: Kolin Taksi, Mika Määttänen, tel. 0400 372 301.

Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä.
Pöytävaraukset, lippuvaraukset ja majoitukset:
Grill it! Kolin ja Break Sokos Hotel Kolin myyntipalvelu
tel. 020 123 4662, sales.koli@sokoshotels.fi

Lisätiedot esiintyjistä:
Jari Hytti, puheenjohtaja, Jazzkerho -76 ry , tel. 040 569 5026, jjhytti@gmail.com

www.grillit.fi

www.sokoshotels.fi

www.koli.fi

Kuva A J Savolainen