Jukka Eskola Orquesta Bossa – Lämpöenergiaa alkusyksyyn!

keskiviikko 18.09.2013 klo 19:00
Konservatorion konserttisali

– Liput 20 € / 15 € / 10 € –

Jukka Eskola Orquesta Bossa

Jukka Eskola – trumpetti
Petri Puolitaival – saksofoni ja huilu
Teppo Mäkynen – rummut
Ville Herrala – basso
Peter Engberg – kitara

Proton String Quartet

Ilkka Lehtonen – viulu
Teppo Ali-Mattila – viulu
Maarit Holkko – viola
Veli-Matti Iljin – sello

Jukka Eskola Orquesta Bossa Jazzliiton kiertueella – Yhteistyössä Joensuun konservatorion kanssa –

Alkusyksyn pääkonsertissa mestaritrumpetisti Jukka Eskolan uusi projekti tuo Joensuuhun bossanovan letkeitä rytmejä ja lämpöenergiaa. Turhan harvoin kuultua perinnettä tarjotaan nyt jazzkvintetin ja jousikvartetin rikkaasti soivana keitoksena, johon lisätään myös sopivasti uusia mausteita.

Jukka Eskolan uudessa projektissa hänen kvintettinsä saa rinnalleen Proton String Quartetin jouset. Ohjelmassa uusia bossa nova- ja jazzhenkisiä kappaleita. Orquesta Bossan sointi kunnioittaa bossa nova -perinnettä, mutta sävellykset vievät musiikkia vahvasti omaan suuntaansa.

Ensimmäisen albuminsa toukokuussa Japanissa ja syyskuussa Euroopassa julkaiseva Jukka Eskola Orquesta Bossa koostuu nimekkäästä jazzkvintetistä ja sitä soinnillisesti tukevasta jousikvartetista, jonka roolissa kuullaan maineikasta Proton String Quartetia. Eskolan kokoonpano esittää uusia omia sävellyksiään, joita mukana tekemässä on ollut trumpetistin ohella maamme ykkösrumpalina tunnettu Teppo Mäkynen. Orquesta Bossan sointi kunnioittaa bossa nova -perinnettä, mutta sen sävellykset vievät musiikkia vahvasti omaan suuntaansa.

Jukka Eskola (s 1978) on aiemmin tullut tutuksi jazzyleisölle mm. Jukka Eskola Quintetin johtajana sekä The Five Corners Quintetin ja Jimi Tenorin yhtyeen jäsenenä. Eskolaa voidaan pitää yhtenä sukupolvensa lahjakkaimmista ja arvostetuimmista suomalaismuusikoista. Eskolan soololevyt Jukka Eskola (2005), Japanissa julkaistu Hub Up (2006) ja Walkover (2009) ovat nostaneet miehen kotimaisen jazzin eturiviin karismaattisena artistina ja viime vuosina hän on ilahduttanut laatujazzin ystäviä kehuttujen ja rajoja rikkovien projektiensa merkeissä. Yhdessä säveltäjä Jussi Lampelan kanssa syntyi vuoden 2010 albumi Lampela X Eskola ja nyt vuorossa on trumpetistin pelinavaus bossa novan saralla.

Keikkalavalla Jukka Eskola Orquesta Bossa on hienostunut ja ilmavasti svengaava yhdistelmä kotimaista jazzosaamista ja aikakaudet sekä genrerajat ylittävää näkemyksellisyyttä.

www.facebook.com/jukkaeskolajazz
http://jukkaeskola.com/

Ke 18.9. klo 19 Konservatorion konserttisali
– Liput 20 € / 15 € / 10 € –