Joonas Haavisto Trio

lauantai 12.10.2013 klo 20:00
Teatteriravintolan terassi

– Suomen Jazzliiton kiertue –

JOONAS HAAVISTO TRIO

Joonas Haavisto – piano
Antti Lötjönen – basso
Joonas Riippa – rummut

Kansainvälisissä kilpailuissa menestynyt pianisti tuo 10-vuotisjuhliaan viettävän trionsa ensivierailulle Joensuuhun. Sielukkaan uutuuslevyn Micro to Macro julkaisu siivittää kiertuetta. Kansainvälisesti arvostettu yhtye on ollut kiertueilla Pohjoismaissa, Englannissa, Ranskassa ja viimeksi keväällä 2013 Japanissa.

Pianisti Joonas Haavisto, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Joonas Riippa ovat vakiinnuttaneet asemansa 2000-­luvun kotimaisen jazzin huipulla. He ovat soittaneet muun muassa UMO Jazz Orchestrassa, Five Corners Quintetissä, Verneri Pohjola Quartetissa ja Mikko Pellinen Mini Big Bandissa.

Dynaamisen trion viimeisimmällä, sielukkaalla Micro to Macro -albumilla inspiroidutaan luonnosta ja fysiikasta, sekä mikro­ ja makromaailman kiehtovista ilmiöistä. Muodoltaan perinteisen jazztrion omaperäinen lähestymistapa yhdistyy itsevarmaan ja konstailemattomaan tyyliin sekä skandinaavisen jazzin raikkauteen, jossa muusikoiden välisellä vuorovaikutuksella on iso merkitys. Sävellykset ovat Haaviston käsialaa. Levy julkaistiin Japanissa Blue Gleam -merkille ja Suomessa julkaisijana toimi Fredriksson Music. Micro to Macro valittiin Japanissa maan suurimpien levykauppojen Tower Recordsin ja Disk Unionin suosikkilevyksi tulokkaiden joukosta.

Jazz on vaikean musiikin maineessa, mutta Micro To Macro ei yritä aiheuttaa hankaluuksia. Ei sillä, että albumi kosiskelisi kuulijaa helppoudella tai ilmeisillä koukuilla. Sävellykset ovat kuitenkin kestävää lajia. Niiden avara selkeys saa ristiriitaisen maailman näyttämään ymmärrettävämmältä ja helpommalta lähestyä.

– Pauli Kallio, Soundi, **** –

Kohta 10-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä trio on esiintynyt lukuisilla kotimaisilla ja ulkomaisilla festivaaleilla mm. Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Ranskassa ja Englannissa. Viimeisimmät kiertueensa yhtye teki Englannissa ja Ranskassa, sekä huhtikuussa 2013 Japanissa.

Trio on myös esiintynyt Suomen parhaimmistoon kuuluvien Lapin kamariorkesterin sekä Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin solistina. Joonas Haavisto on menestynyt myös kansainvälisissä soolopianokilpailuissa, kuten Jazz Improvizacija -kilpailussa Liettuassa vuonna 2006 sekä Nottingham International Jazz Piano Competitionissa Englannissa vuonna 2010.

Kiertuepaikkakunnat:

ke 9.10. TBA
to 10.10. Kajaani, Kouta-sali
pe 11.10. Kuopio, Musiikkikeskus
la 12.10. Joensuu, Teatteriravintolan terassi
ke 16.10. Kokkola, Konservatorio
to 17.10. Pori, KulttuuriKulma
pe 18.10. Turku, Svenska Teater/Cafe Tiljan
la 19.10. Tallinna, Teater No99

www.joonashaavisto.com