JOONAS HAAVISTO TRIO featuring TIVON PENNICOTT & JENNY ROBSON

lauantai 16.01.2016 klo 21
Hotelli Koli

http://jazzkerho-76.fi/wp/wp-content/uploads/haavisto-pennicot-wpcf_548x307.jpg

JOONAS HAAVISTO TRIO feat. TIVON PENNICOTT (USA) & JENNY ROBSON

–  levynjulkaisukiertue 2016

Tivon Pennicott – saksofoni
Jenny Robson –laulu
Joonas Haavisto – piano
Antti Lötjönen – basso
Joonas Riippa – rummut

Joonas Haavisto Trion kolmas albumi oku julkaistaan Euroopassa ja Japanissa keväällä 2016. Yhtyeen Suomen levynjulkaisukiertueella vahvuuteen liittyy yhdysvaltalainen saksofonisti Tivon Pennicott. Kiertueen keikat järjestetään Tallinnan Philly Joe´s Jazz Clubilla, Helsingin Musiikkitalolla, Turun Flame Jazzeilla sekä Koli Jazz -tapahtumassa. Triolla on myös viiden konsertin levynjulkaisukiertue Japanissa 10.-19.4.2016.

Kaksinkertainen Grammy-palkittu, vahvasti nousujohteisella uralla kulkeva Tivon Pennicott on saanut tukevan jalansijan New Yorkin kuumimpien jazzmuusikkojen joukossa. Hän soittaa mm. Ari Hoeningin, Esperanza Spaldingin, Gregory Porterin ja Roy Hargroven yhtyeissä. Haaviston ja Pennicottin yhteistyön juuret ovat Miamissa, jossa he opiskelivat ja soittivat yhdessä Frost School of Musicissa 2005-2006.

Jenny Robson nousi vahvasti esiin vuosituhannen vaihteessa, mm. omien yhtyeittensä Jenny Robson Band ja sittemmin myös Jenny Robson Acoustic Band myötä. Hänet muistetaan myös JimJamMurMur –lauluyhtyeestä. Robsonilla on ollut keskeinen asema pop/jazz-laulun opetuksessa, Sibelius-Akatemiassa ja Espoon Musiikkiopisto Ebelissä, viime vuodesta alkaen myös Karelia ammattikorkeakoulussa Joensuussa.

Joonas Haavisto Trio on julkaissut kaksi albumia Blue Waters ja Micro to Macro. Levyt ovat saaneet loistavia arvioita merkittävissä alan julkaisuissa kuten Jazz Life, Jazz Japan, ukvibe, Soundi ja HS. Yhtye on viime aikoina esiintynyt mm. seuraavissa tapahtumissa: Tokyo Jazz Festival 2014, We Jazz 2014, Pori Jazz 2014, Musashino Swing Hall Tokyo, Festival Les Boréales Caen, Nottingham Royal Concert Hall, Koko Jazz Club ja Suomen Jazzliiton kiertue 2013.

Ohjelmisto tälle kokoonpanolle muodostuu Joonas Haavisto Trion uuden albumin kappaleista sekä Tivon Pennicottin sävellyksistä.