JOONA TOIVANEN SOOLO – KALLIO SLAAKI

keskiviikko 12.11.2014 klo 19.00
Konservatorion konserttisali

JOONA TOIVANEN SOOLO & KALLIO SLAAKI Konservatorion konserttisali ke 12.11.2014 klo 19

Joona Toivanen soolo

Joona Toivanen, piano (myös preparoitu piano/flyygeli)

Aiemmin trionsa kanssa kansainvälistä huomiota herättänyt pianisti luovii uudenlaisia musiikillisia maastoja uudella “Polarities”-albumillaan, jonka julkaisi ruotsalainen Footprint Records. Soolopianolevyllään Toivanen tutkii instrumenttinsa mahdollisuuksia monipuolisesti muodostaen sävellyksistään runollisen kokonaisuuden. Levyllään Toivanen käyttää paitsi pianon ja flyygelin perinteistä akustista soundia, myös erilaisia preparointeja ja päällekkäisäänityksiä saavuttaakseen monisävyisen lopputuloksen.

Levyn tekotapa tuo muassaan haasteita sen esittämiseen livenä ja Toivanen soittaakin ihannetilanteessa konserteissa sekä flyygeliä että preparoitua pianoa. Osassa kappaletulkinnoista hyödynnetään yleisemmin elektronisen musiikin maailmasta tuttuja tekniikoita, mm. live-sämpläämistä ja looppaamista.

Joona Toivanen (s. 1981) on jyväskyläläislähtöinen jazzpianisti, joka asuu nykyään Göteborgissa Ruotsissa. Toivasen muihin kokoonpanoihin lukeutuvat mm. arvostetuille levymerkeille Blue Notelle ja CAMJazzille levyttänyt Joona Toivanen Trio, jazzia ja perhokalastusta menestyksekkäästi yhdistelevä pohjoismainen Jazz & Fly Fishing -kvartetti, sekä ruotsalaista ja suomalaista osaamista yhdistelevä Anders Hagberg Quartet.

Kallio Slaaki

Mika Kallio – rummut, gongit, kellot, lyömäsoittimet
Anssi Nykänen – rummut, lyömäsoittimet
Mikko Hassinen – rummut, gongit, lyömäsoittimet

Kallio Slaaki on piristävä poikkeus jazzin ja rytmimusiikin saralla. Mika Kallion, Mikko Hassisen sekä Anssi Nykäsen muodostama kolmikko on tehnyt väkevää sisääntuloa Suomen musiikkikentään ainutlaatuisen konseptinsa kautta. Vuonna 2008 ensimmäisen keikkansa nykyisellä kokoonpanolla heittänyt bändi on vuosien saatossa sulautunut todella hyvin yhteen joka näkyy huippumuusikoiden suorastaan leikittelevän nautittavana yhteensoittamisena. Kallio Slaaki julkaisi debyyttilevynsä “Polymania For Percussion” syyskuussa 2013.

Yhtyeen varsin omaleimainen soundi on Mika Kallion käsialaa. Slaakin keikoilla kirjoitettu materiaali kohtaa luontevasti solisevan improvisaation. Dynamiikkaa hehkuvat kappaleet muodostavat vahvan ja värikkään kokonaisuuden, joka hekumoi kirkkaimmillaan livenä.

www.joonatoivanen.com

www.mikakallio.net/kallioslaaki

Suomen Jazzliiton kiertue

Joona Toivanen: Keikka nauhoituksia

Youtube: