JAZZSISKOJEN LAULUJUHLAA

torstai 17.09.2015 klo 19:00
Konservatorion Konserttisali

http://jazzkerho-76.fi/wp/wp-content/uploads/Jazzsiskot@jazzkerho76-photo-pentti-rautio_v1-wpcf_548x308.jpg

JAZZSISKOJEN LAULUJUHLAA
”In the Spirit of Jazz Sisters”

Konservatorion konserttisalissa torstaina 17.9. klo 19
Mirja Mäkelä – laulu
Jenny Robson – laulu
Nina Höynälä – laulu
Riitta Paakki – piano
Kaisa Mäensivu – kontrabasso
Hanne Pulli – rummut

Kolme maineikasta jazzlaulajaa estradilla, laulaen yksin ja yhdessä, yhdistäen äänensä perinteiseen pianotrio-kokoonpanoon.
Tämä kokonaan naisjazzmuusikoista koottu yhtye esittää niin jazzstandardeja kuin myös omia sävellyksiä, vieden kuuntelijan erilaisten tunnelmien ja tarinoiden maailmaan. Yhtye tuo mukaansa vanhaa kunnon energistä jazzsiskot-henkeä, ja illan aikana kuullaan monipuolinen kattaus jazzmusiikkia, jossa jokaisen persoonallinen ääni pääsee esille.

Konsertin tunnelmia (video):

ja toinen

Mirja Mäkelä on jo pitkään kuulunut jazzlaulajattariemme ehdottoman eturiviin. Omia yhtyeitä hänellä on ollut vuodesta 1992 alkaen, ja levytyksiä on kertynyt kolme. Omien kokoonpanojen lisäksi Mäkelä tunnetaan Muumilauluja -yhtyeen ja JimJamMurMur –laulukvartetin jäsenenä. Hän on vieraillut Joensuussa ja muualla Pohjois-Karjalassa vuosien varrella lukuisia kertoja. Tunnusomaista Mäkelälle on vankka kokonaisote musiikkiin, ja hän onkin pääosin itse vastannut myös sävellyksistä. Mäkelä on tehnyt pitkän uran opettajana ja pop/jazz linjanjohtajana Espoon Musiikkiopisto Ebelissä.

Jenny Robson
nousi vahvasti esiin vuosituhannen vaihteessa, mm. omien yhtyeittensä Jenny Robson Band ja sittemmin myös Jenny Robson Acoustic Band myötä. Mäkelän tavoin Robson kuuluu JimJamMurMur –laulukvartettiin, ja Mäkelän tavoin hänellä on ollut keskeinen asema pop/jazz-laulun opetuksessa, Sibelius-Akatemiassa ja Espoon Musiikkiopisto Ebelissä. Robson on ollut Sibelius-Akatemian jatkotutkinto-opiskelijana aiheenaan scat-laulu.

Nina Höynälä, joka on myös levyttänyt ja ollut näyttävästi esillä taiteiljanimellään Nina Mya, on nuoremman polven lupaavimpia laulajakykyjä. Sibelius-Akatemian lisäksi Höynälä on opiskellut lukuvuoden maineikkaassa Manhattan School of Music´issa New Yorkissa. Omista yhtyeistä mainittakoon vuodesta 2008 toiminut Nina Höynälä Band. Myös Höynälä toimii mukana opetustehtävissä, tuntiopettajana jazzmusiikin aineryhmässä Sibelius-Akatemiassa.

Riitta Paakki
lukeutuu jazzpianistiemme vahvaan ydinryhmään. Hänen trioiltaan on ilmestynyt useita kiitettyjä levytyksiä. Tuoreimpana saavutuksena on syvällinen paneutuminen jazzlegenda Wayne Shorterin sävellyksiin Sibelius-Akatemian tohtoritutkintoon liittyen. Tästä musiikista saadaan näyte myös Joensuussa Paakin trion omassa konsertissa 16.10. konservatorion salissa.

Kaisa Mäensivu on vahvaääninen nouseva basistikyky, joka on saanut positiivista näkyvyyttä mm. Joensuussakin vierailleen Jamaze –yhtyeen riveissä.

Hanne Pulli (Luostarinen) on monipuolinen ja tyylitietoinen rumpali, jota on kiitelty luonnollisesta sekä äärimmäisen musikaalisesta soittotyylistään. Hän osaa hyödyntää soitossaan laajaa jazztuntemustaan traditionaalisesta jazzista uudempaan ja mielenkiintoiseen jazziin. 2000-luvulla Pulli on tullut erityisen tunnetuksi Hanne Pulli Space Machine-yhtyeensä ja laulajatar Aili Ikosen Kvalda-yhtyeen riveistä sekä työstään European Jazz Orchestran kanssa.

(Koonnut Jussi Sierla)

Jazzsiskojen laulujuhlaa juliste

Jazzsikotjuliste Joensuu

Jazzsikotjuliste Joensuu