Jazz ja spiritualiteetti – osa 3. Soiva Luento Markku Salo & Juhani ”Junnu” Aaltonen

maanantai 16.01.2017 klo 18
Jonsuun pääkirjasto, Muikku -sali

MAANANTAI 16.1. KLO 18 MUIKKU-SALI

Markku ”Jazzpastori” Salon ja Juhani ”Junnu” Aaltosen sanallinen ja musiikillinen dialogi: Jazz ja spiritualiteetti – osa 3

Tunnettu radiotoimittaja ja sosiaalipolitiikan ja mielenterveystyön asiantuntija Markku Salo kohtaa Suomen keskeisiin jazzmuusikoihin lukeutuvan saksofonisti-huilistin Juhani Aaltosen. He käyvät esityksessään julkista dialogia elämänpituisesta matkasta arvottomuuden peruskokemuksesta musiikin parantavien merkitysten kautta kohti itseyden ja hengellisyyden merkitystä. Keskustelussa kerrotaan myös siitä, kuinka omat arvoperustat ovat muotoutuneet. Arvokeskustelun lomassa tarjotaan musiikki- ja runo- tuokiokuvia kuulijoille.
Markku Salo (synt. 1961) on yhteiskuntatieteiden tohtori, joka on tehnyt pari vuosikymmentä mielenterveystyötä ja jazzohjelmia YLE Radio Yhdelle 25 vuoden ajan. Hän on työskennellyt Keravan nuorisovankilassa, Mielenterveyden keskusliitossa ja Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrisessa sairaalassa. Hän sai Italian tasavallan ritarin arvonimen vuonna 2005. Parhaillaan hän kirjoittaa kirjaa mielenterveystyön markkinaehtoistumisesta ja suunnittelee teosta jazzin hengellistymisestä USA:ssa ja Suomessa.