JASKA LUKKARINEN TRIO

lauantai 12.11.2016 klo 18
Pakkahuone

http://jazzkerho-76.fi/wp/wp-content/uploads/jaska-lukkarinen-0737-tero-ahonen-wpcf_548x365.jpg

Jaska Lukkarinen Trio juhlistaa 10-vuotistaivaltaan EP:llä ja kiertueella
– Live-ep sisältää säveltäjä ja kitaristi Valtteri Laurell Pöyhösen musiikkia triolle sovitettuna

Jaska Lukkarinen, rummut
Jussi Kannaste, saksofoni
Antti Lötjönen, kontrabasso

Suomi-jazzin kovasta kolmikosta, rumpali Jaska Lukkarisesta, basisti Antti Lötjösestä ja saksofonisti Jussi Kannasteesta, koostuva Jaska Lukkarinen Trio täyttää 10 vuotta 2017. Merkkivuotensa kunniaksi trio lähtee Suomen-kiertueelle sekä julkaisee kaksi EP-levyä, ensimmäisen marraskuussa 2016 ja toisen maaliskuussa 2017.

Julkaisuilla ja keikoilla Lukkarisen trio esittää tämän hetken suomalaisen rytmimusiikin kuuman nimen, säveltäjä-kitaristi Valtteri Laurell Pöyhösen sävellyksiä. Lukkarisen ja Pöyhösen pitkäaikainen ystävyys ja yhteistyö mm. Dalindèossa ja Ricky Tick Big Bandissa ovat uuden äänitteen inspiraatiolähteistä tärkeimpiä. We Jazz 2015 -festivaalilla äänitetty materiaali koostuu pääosin näiden yhtyeiden kappaleista. Ensimmäisellä EP:llä kuullaan Ricky-Tick Big Bandin ensimmäisen levyn Komeda ja Beauty Passing By -teokset.

”Jazzin saralta löytyy useita esimerkkejä, missä bändiliideri käyttää samaa rumpalia omissa eri projekteissaan. Haluan jatkaa tätä, mielestäni hedelmällistä, perinnettä ja jalostaa sitä oman bändini käyttöön”, Lukkarinen sanoo.

Trion yhteiset kilometrit lavalla ja lavan ulkopuolella sekä luova ja ennakkoluuloton lähestyminen puhaltavat Pöyhösen aiemmin kuultuihin, jäsenneltyihin levytyksiin uusia värejä ja yllätyksellisyyttä.

”10-vuotiasta bändiä ei voi vielä pitää Suomi-jazzin vanhuksena, mutta nykyiselle lyhytjänteisyyden aikakaudelle harvinaisena ilmestyksenä kylläkin. Suomessa harvemmin samaa ikäpolvea edustavat muusikot tulkitsevat toistensa kappaleita omissa bändeissään. Levyllä ja livenä soitettavat kappaleet ovat itselleni niin tuttuja, että niitä voi lähestyä joka ilta tuoreella tavalla, ja jopa yllättää itsensä.”

EP:istä ilmestyy rajattu vinyylipainos JASKAA-levymerkiltä, jonka lisäksi musiikin saa myös digitaalisena. Levyt on painettu yhteistyössä Royal Mint Recordsin kanssa, joka on helsinkiläinen yhden miehen levypaino. Royal Mint Records on erikoistunut käsinpainettuihin ja persoonallisiin vinyylijulkaisuihin, joten jokainen Live One Ep on itsessään harvinainen keräilykappale.