Jamaze

lauantai 22.03.2014 klo 19.00
Konservatorion konserttisali

JAMAZE Joensuun konservatorion konserttisali lauantaina 22.3.2014 klo 19

Elna Romberg – laulu
Kaisa Mäensivu – kontrabasso
Rob Dominis – piano
Mika Säily – rummut

Rumpali ja arvostettu musiikkialan opettaja Mika Säily toimi yhtenä kouluttajana Joensuussa viime lokakuussa järjestetyssä isossa rytmimusiikin koulutustapahtumassa ”Improvisaation intensiiviviikko”, jonka Jazzkerho -76 järjesti yhteistyössä Joensuun konservatorion ja Karelia ammattikorkeakoulun kanssa. Säily veti erittäin menestyksekkäästi koulutuksen bändiklinikkaa.
Tuosta mainiosta yhteistyöstä sai virikkeensä Säilyn Jamaze –yhtyeen konserttivierailu nyt lyhyellä varoitusajalla, kun bändi parhaillaan on kiertämässä uuden levynsä ”Around the World” julkaisun merkeissä.

Alusta saakka Jamazen ajatuksena on ollut jazzin sekoittaminen toisiin harvemmin käytettyihin musiikkityyleihin. Uuden albumin nimikappale ”Around the World” (Säily), viisiosainen ”maailmanmusiikkikonsertto”, on valaiseva esimerkki yhtyeen konseptista – jazzkvartetin matka maailman ympäri: Aloittaen Australian aboriginaali-musiikista ja Pekingin oopperasta, jatkaen etiopialaisen ”Ethio-jazzin” kautta Brasiliaan, ja lopettaen amerikkalaiseen hip hopiin.

Jamaze uskoo, että jazzin elinvoimaisuus on kyvyssä luoda musiikkia omalla ainutlaatuisella tavalla, ilman rajoja tai rajoituksia. Tässä on Jamazen ydin!

Vaikka Jamazen musiikki onkin erilaisten genrejen sekoitus, se on helposti kuunneltavaa ja siihen on helppo rakastua. Selkeitä sävellyksiä, valloittavia melodioita, värikkäitä sovituksia ja hermoja kutkuttavia rytmejä – tässä on jazzia, jollaista et ole koskaan ennen kuullut!

Yhtyeen muusikoista Elna Romberg on aktiivi freelance-muusikko, opettaja ja kuoronjohtaja, jolle monenlaiset laulutyylit ovat tuttuja ja luonnollisia. Basisti Kaisa Mäensivu opiskelee Sibelius-Akatemian jazzosastolla, ja on vahvasti svengaava, luova improvisoija. USA:sta lähtöisin oleva pianisti Rob Dominis on toiminut Suomessa ahkerana kouluttajana ja freelance-muusikkona. Tatsi ja harmoninen ajattelu edustavat maailmanluokkaa. Rumpali Mika Säily on arvostettu opettaja ja musikologi, jonka kiinnostus musiikkiin on laaja-alaista ja kyltymätöntä..

Jamaze

Jamaze on helsinkiläinen kvartetti, jonka musiikille on ominaista maailmanmusiikkivaikutteet. Jamaze on lähtenyt musiikissaan alusta alkaen sekoittamaan jazzista ponkaisevaan ilmaisuunsa vaikutteita harvemmin kuulluista ja sovelletuista musiikinlajeista, kuten Australian aboriginaalien musiikista, Peking-oopperasta sekä Ethio-jazzista.

Vaikka Jamazen oma tyyli ponnistaakin esiin varsinkin monenlaisista musiikillisista lähteistä, on sen kuunteleminen ja siitä viehättyminen helppoa selkeiden kappaleiden, vahvojen melodioiden, sävykkäiden sovitusten ja taitavan esittämisen kautta.

Jamaze julkaisee esikoislevynsä Around the World alkusyksystä 2013, mikä tulee nimensä mukaisesti viemään kuulijansa maailmanympärimatkalle.

Jamaze

Elna Romberg, vocals
Kaisa Mäensivu, doublebass
Mika Säily, drums
Rob Dominis, piano

From the very start Jamaze has been about mixing jazz with other rarely applied styles of music.

Jamaze believes that the vitality of jazz lies in the ability to create in ones own unique way, without limits or restrictions. This is the essence of Jamaze!

Although the music of Jamaze is a mixture of different genres, it is easy to listen to and fall in love with. Well-defined compositions, enchanting melodies, colourful arrangements and nerve-tickling rhythms – this is jazz like you’ve never heard it before!

www.jamaze.net
Photography by Sami Sirniö