ILMILIEKKI QUARTET

perjantai 13.11.2015 klo 19:00
Konservatorion Konserttisali

Ilmilekki-photo-Pentti_Rautio

ILMILIEKKI QUARTET
Verneri Pohjola – trumpetti
Tuomo Prättälä – piano
Antti Lötjönen – basso
Olavi Louhivuori – rummut

Yleisöjä yli genrerajojen sytyttävä Ilmiliekki Quartet on kuulunut yli vuosikymmenen suomalaisen musiikkikentän rakastetuimpiin jazzyhtyeisiin. Yhtye julkaisee hartaasti odotetun uuden levynsä syksyllä 2015 ja juhlistaa sitä harvinaiselle Suomen kiertueella – Ilmiliekki on esiintynyt viime vuosina hyvin harvakseltaan. 

Ilmiliekki Quartet koostuu kotimaisen musiikin valovoimaisimmista nimistä, Verneri Pohjolasta Tuomo Prättälään. Yhtyeen voima kumpuaa ensemble-työskentelystä sekä näkemysten, asenteen ja rohkeuden jakamisesta, mikä synnyttää poikkeuksellisen luovaa ja ilmaisuvoimaista musiikkia. Tiukasti yhteen hioutuneen ryhmän melodinen ja intensiivinen soitanta koskettaa yleisöä yli lajien ja maantieteellisten rajojen.

Tunnelmia konsertista:

jatkuu:

jatkuu:

Laajasti kiitelty ja mm. Teosto-palkittu yhtye on julkaissut kolme levyä (March of the Alpha Males 2004, Take it with me 2006 ja Vi sålde våra hemman Emma Salokosken kanssa 2009). Suomen ja Euroopan lisäksi Ilmiliekki Quartet on esiintynyt Yhdysvalloissa muun muassa Lincoln Centerissä New Yorkissa, Kanadassa, Australiassa mm. Brisbanen jazzfestivaaleilla sekä Uudessa-Seelannissa. 

”Ilmapiiri oli harvinaisen sähköinen, kun Ilmiliekki Quartet palasi yleisön eteen vuosien tauolta. Odotukset palkittiin korkojen kera, sillä täysi tupa sai nauttia loistavasta keikasta. Kukin muusikko on hionut ilmaisuaan muissa yhteyksissä matkan varrella, mikä välittyi niin yksilösuorituksissa kuin yhteissoitossa. Bändi nautti tilanteesta selvästi ja antoi sen näkyä ja kuulua.” Matti Komulainen, Turun Sanomat, 14.9.2014

Yhtyeen musiikki vuorottelee vapaasti improvisoitujen ja sävellettyjen osuuksien välillä tarjoten väyliä muusikoiden keskinäiselle kommunikaatiolle teemojen ympärillä. Tiukasti yhteen hioutuneen ryhmän melodinen ja intensiivinen soitanta koskettaa yleisöä yli lajien ja maantieteellisten rajojen.

Suomen ja Euroopan lisäksi Ilmiliekki Quartet on esiintynyt Yhdysvalloissa muun muassa Lincoln Centerissä New Yorkissa, Kanadassa, Australiassa mm. Brisbanen jazzfestivaaleilla sekä Uudessa-Seelannissa. Yhtye on julkaissut kolme levyä, joista viimeisin on vuodelta 2009. Vi sålde våra hemman tehtiin yhdessä laulaja Emma Salokosken kanssa.

”Ilmapiiri oli harvinaisen sähköinen, kun Ilmiliekki Quartet palasi yleisön eteen vuosien tauolta. Odotukset palkittiin korkojen kera, sillä täysi tupa sai nauttia loistavasta keikasta. Kukin muusikko on hionut ilmaisuaan muissa yhteyksissä matkan varrella, mikä välittyi niin yksilösuorituksissa kuin yhteissoitossa. Bändi nautti tilanteesta selvästi ja antoi sen näkyä ja kuulua.”
– Matti Komulainen, Turun Sanomat