IIRO RANTALA 3

lauantai 12.01.2019 klo 17
Jonsuun korservatorio konserttisali

http://jazzkerho-76.fi/wp/wp-content/uploads/Rantala4_2015_4c_by_ACT-GregorHohenberg-wpcf_548x485.jpg

IIRO RANTALA 3 AVAA JAZZVUODEN

Iiro Rantala – piano
Timo Hirvonen – basso
Jaska Lukkarinen – rummut

Vahvaa kansainvälistä uraa tekevä ja ahkerasti eri puolilla maailmaa kiertävä valloittava pianovirtuoosi Iiro Rantala esittäytyy nyt uudessa triokokoonpanossa. Mukana ovat tutut, nimekkäät soittokumppanit basisti Timo Hirvonen ja rumpali Jaska Lukkarinen. Luvassa on vahvasti svengaavaa, energistä musiikillista iloittelua. Yhtye esittää Rantalan omia sävellyksiä, sekä mukana myös Rantalan sovituksia mm. Jimi Hendrixin tuotannosta.

Iiro Rantala (s. 1970) on pianisti, säveltäjä, Trio Töykeiden perustaja ja kansainvälisesti tunnetuin jazzmuusikkomme. Suurelle yleisölle Rantala on tuttu myös juontamistaan tv-ohjelmista ja musikaalisävellyksistään. Lisäksi Rantala on säveltänyt musiikkia valkokankaalle, televisioon ja teatterilavoille, kuten musikaaleihin Risto Räppääjä ja Pakastaja-Elvi ja Hukassa on hyvä paikka sekä huippusuosittuihin Risto Räppääjä -elokuviin. Vuonna 2011 ilmestyi Iiro Rantalan ensimmäinen soolopianolevy Lost Heroes, minkä tiimoilta Rantala kävi myös maailmankiertueella keväällä 2011. Levy valittiin Saksassa vuoden jazzlevyksi ja saavutti kultalevy-palkinnon vuonna 2016. Suomessa levy voitti Jazz-Emman. Rantalan toinen soololevy, My History of Jazz, julkaistiin vuonna 2012, ja sen jälkeen uusia soolo- tai pienyhtyelevyjä on ilmestynyt vuosittain maineikkaalla saksalaisella ACT-levymerkillä. Tuorein levytys ”Mozart, Bernstein, Lennon” on vastikään nimetty kansainvälisesti arvostetun International Classical Music Award 2019 –palkinnon ehdokkaaksi.

Timo Hirvonen on pitkän linjan ansioitunut jazzmuusikko, joka tunnetaan erityisesti sähköbasson taiturina. Hänet tunnetaan myös Helsingin ja Iisalmen Koko Jazz Clubien vetäjänä. Jaska Lukkarinen lukeutuu jazzrumpalien kärkijoukkoon. Hänen pitkäikäinen oma trionsa on nauttinut niin kriitikoiden kuin yleisönkin arvostuksesta. Lukkarinen muistetaan myös Värttinä-yhtyeen kiertueilta.

Iiro Rantala 3 konsertoi lauantaina 12.1. klo 17 (HUOM KELLONAIKA!)

Liput 25 €/ 20 €/ 10 €, ennakkomyynti Carelicum ja Levy-Eskot