HANS OLDING – JASKA LUKKARINEN QUARTET

lauantai 16.01.2016 klo 19:00
Hotelli Koli

http://jazzkerho-76.fi/wp/wp-content/uploads/Hans-olding-Jaska-lukkarinen_-quartet-photo-pentti-rautio-wpcf_548x287.jpeg

HANS OLDING – JASKA LUKKARINEN QUARTET (Ruotsi/Suomi)

Hans Olding
– kitara

Jaska Lukkarinen – rummut

Manuel Dunkel – saksofoni

Mattias Welin – kontrabasso

Hans Olding – Jaska Lukkarinen Quartet julkaisi ensimmäisen levynsä Far From Rio tammikuussa 2015. Vuosi siitä, yhtye esiintyy edelleenkin kaukana Riosta, mutta ammentaa oman musiikkinsa melodisuudesta ja svengaavuudesta. Far From Rio kuvaa yhtyeen jäsenten rakkautta rytmimusiikkia kohtaan, kiertuemuusikon elämän aiheuttamaa levottomuutta sekä toisaalta asumista periferiassa, kaukana suuren maailman sykkeestä.

Matkustaminen useilla eri mantereilla viime vuosien aikana on inspiroinut yhtyettä sävellystyöhön, jonka tuloksena on syntynyt yhtyeen soittamaa eurooppalaista modernia jazzia.

Koli Jazz Festivaalilla 2016 yhtye esiintyy poikkeuksellisesti yhdessä Manuel Dunkelin kanssa. Dunkel soittaa konsertissa yhtyeen vakituisen jäsenen Karl-Martin Almqvistin tilalla.

“Yksi vuoden parhaista jazzlevyistä. Tästä on vaikea laittaa paremmaksi. Jazzhelmi keskellä pimeää vuodenaikaa!”
– LIRA

“Kvartetti antaa toivoa jazzin tulevaisuudelle”
– Smålandsposten

“Musiikki on kaunista ja rauhallista mutta samalla svengaavaa ja harmonista. Jännittävää suomalais‐ruotsalaista yhteistyötä.”
– Ikon1931

Kitaristi Hans Olding (s. 1975) tunnetaan oman Hans Olding Quartetinsa lisäksi useista muista ruotsalaiskokoonpanoista, joiden kanssa hän on keikkaillut maailmanlaajuisesti. Olding on julkaissut myös kolme soololevyä. Lisäksi hän soittaa monissa eri yhtyeissä yhdessä ranskalaisten, italialaisten ja skandinavialaisten muusikkojen kanssa.

Rumpali Jaska Lukkarinen (s. 1982) tunnetaan omista yhtyeistään NYConnection ja Jaska Lukkarinen Trio. Hän soittaa myös useissa Suomen tunnetuimmista jazzyhtyeistä, kuten Dalindèossa, Ricky-Tick Big Bandissä sekä Jukka Eskola Quintetissä. Lukkariselta on ilmestynyt kolme sooloalbumia, ja hänet on palkittu Sony Jazz Award –palkinnolla 2008 sekä Pori Jazzin Vuoden artisti –palkinnolla 2009.

Saksofonisti Manuel Dunkel (s. 1971) kuuluu niinikään oman soittimensa nimekkäimpiin taitajiin Suomessa. Hän on julkaissut useita kiitettyjä levytyksiä omalla kvartetillaan. Hän on myös pitkään kuulunut UMO Jazz Orchestran kantaviin voimiin. Tärkeä virstanpylväs on lisäksi ollut solistina toimiminen pianisti-säveltäjä Sid Hillen laajamuotoisessa Konsertossa tenorisaksofonille, jousiorkesterille ja perkussioille.

Mattias Welin (s. 1965) on yksi ruotsalaisen ja eurooppalaisen nykyjazzin tunnetuimmista basisteista. Hän on työskennellyt muusikkona vuodesta 1996 ja esiintynyt esimerkiksi Maggi Olin Bandissä, Yun Kan Fivessa sekä useiden kansainvälisten muusikkojen, kuten Ingrid Jensenin, David Berkmanin ja Gerald Cleaverin kanssa.