FRIM-FRAM

lauantai 16.01.2016 klo 17:00
Hotelli Koli

FRIM-FRAM

Sirpa Suomalainen – saksofonit, laulu

Juki Välipakka – kitara, laulu

Frim-Fram Duon muodostavat saksofonisti/laulaja Sirpa Suomalainen ja kitaristi/laulaja Juki Välipakka. Yhtyeen ohjelmisto koostuu perinteisestä jazzbluesista, rhythm’n bluesista, delta-bluesista ja jazzstandardeista, jotka on sovitettu pienen yhtyeen suoritustapaan, perinteitä kunnioittaen.

Jazzrytmit -verkkolehti (www.jazzrytmit.com) arvioi yhtyettä näin: ”Klassikot heräsivät uudella tavalla henkiin; Frim-Framilla on taitoa, arvostelukykyä ja myös kehittynyt maku.

Kaikkea voidaan sovittaa minimalistiseen konseptiin, ja samalla lookiin soivasti: Sidney Bechetin ”Petite Fleur”, Cole Porterin I’ve got you under my skin, Louis Jordanin omintakeinen kieliharjoittelu (Is you is or is you ain’t my baby) ja Little Walterin bluesharppu (Just your fool) – vain muutamia kohokohtia mainiten. Blues- ja jazzballadeissa Jukin miehekäs ja tumma ääni pääsi parhaiten oikeuksiinsa.”

Juki Välipakka on valittu Jazzrytmien kriitikkoäänestyksessä jo yhdeksän kertaa Suomen parhaaksi miesjazzlaulajaksi, ja hän on saanut lehdistöltä kiittävää kritiikkiä mm. esiintymisistään mm. Ad Lib Quintet:in, Heikki Sarmannon ja The Great Helsinki Swing Big Bandin kanssa.Sirpa Suomalainen on myös monipuolinen muusikko, jonka instrumentteja ovat tenori- ja alttosaksofonit, huilu ja alttohuilu.