ESA PIETILÄ LIBERTY SHIP

keskiviikko 29.10.2014 klo 19.00
Konservatorion konserttisali

http://jazzkerho-76.fi/wp/wp-content/uploads/LibertyShip1716_v1-wpcf_548x411.jpeg

Ke 29.10. klo 19 Konservatorion konserttisali – Suomen Jazzliiton kiertue –

ESA PIETILÄ LIBERTY SHIP

Esa Pietilä – tenorisaksofoni

Aki Rissanen – piano

Olavi Louhivuori – rummut

Antti Lötjönen – kontrabasso

Vuonna 2012 perustettu Liberty Ship -yhtye liikkuu free jazzin ja improvisoidun musiikin syvissä vesissä. Saksofonisti ja säveltäjä Esa Pietilän johdolla suomalaisen jazzin eturivin muusikoista koostuva kvartetti vie omilla tahoillaan ansioituneet muusikot yhteiselle tutkimusmatkalle musiikillisen luovuutensa äärirajoille. Liberty Shipin musiikissa yhdistyvät free jazzin kesyttämätön henki ja hetkessä eläminen vaikutteisiin muualta modernista taidemusiikista. Yhtye edustaa suomalaista nykyjazzia luovimmillaan.

Yhtyeen syksyllä 2013 Eclipse Musicille julkaisema ”Approaching”-albumi sai jazzkriitikoilta kosolti suitsutusta osakseen, ja arvostettu New York Jazz Record valitsi sen top 30 -listalleen vuoden albumina.

Laivan kapteeni on saksofonisti, säveltäjä ja improvisoija Esa Pietilä (s. 1964) jonka omaperäinen tyyli rakentuu avantgarde- ja freejazzin perustalle. Pietilällä on pitkä kokemus soittajana ja säveltäjänä niin soolosaksofonikonserteista kuin pienistä kokoonpanoista ja big bandeista kotimaisten ja ulkomaisten luovan musiikin eturivin soittajien kanssa. Pietilän väkevästä ja tunnevoimaisesta soitosta saatiin nauttia Joensuussa vastikään hienossa yhteiskonsertissa Canzonetta-kuoron kanssa.

Liberty Ship konservatorion konserttisalissa keskiviikkona 29.10. klo 19. Suomen Jazzliiton kiertue.

http://www.esapietila.com/groups/libertyship