EQUALLY STUPID

lauantai 27.09.2014 klo 21.30
Teatteriravintolan terassi

EQUALLY STUPID (Suomi/Islanti/Sveitsi)

E-stupid

Equally Stupid –yhtyeen mielikuvituksellinen musiikki vie kuulijan mennessään vahvan energian ja virtuoottisten soittajien siivittämänä. Saksofonistiemme eturiviin noussut Pauli Lyytinen on tuttu lukuisista mieleen jääneistä Joensuun vierailuistaan.

Keväällä debyyttialbuminsa julkaissut suomalais-islantilais-sveitsiläinen trio keräsi kehuja helmikuisella Suomen-kiertueellaan. Equally Stupid esiintyi myös Suomen Jazzliiton järjestämässä Jazz-Espa –tapahtumassa Helsingissä heinäkuussa. Saksofonisti Pauli Lyytisen, kitaristi Sigurdur Rögnvaldssonin ja rumpali David Meierin muodostama triokokoonpano julkaisi helmikuussa debyyttialbuminsa Exploding Head (Eclipse Music) ja keräsi energisellä live-esiintymisellään kiitosta levynjulkaisukiertueellaan. Nyt on vuorossa kiertueen toinen osa, joka ulottuu Hangosta Helsingin kautta Joensuuhun.

Equally Stupid on vahva ja energinen yhtye, jonka musiikki on melodista ja rytmisesti monikerroksista. Yhtyeen groovaava meininki tempaisee kuulijan mukaansa anteeksipyytelemättömällä asenteellaan, mikä kuuluu myös yhtyeen debyyttilevyllä. Vaikka Equally Stupidin yhteinen historia yhtyeenä on vielä melko lyhyt, on jokaisella yhtyeen jäsenellä takanaan usean vuoden kansainvälinen ura oman musiikkinsa parissa.

Saksofonisti Pauli Lyytinen on tullut tunnetuksi erityisesti pohjoismaista jazz-osaamista yhdistelevistä yhtyeistään Laser, Elifantree, DEFEKT sekä Kauhukakara, joita on kuultu myös Joensuussa. Joensuun Valtakunnallisilla Jazzpäivillä 2014 Lyytinen valloitti Raoul Björkenheimin Ecstasy-yhtyeen riveissä. Helsinkiläistyneen islantilaiskitaristi Sigurdur Rögnvaldssonin soittotyylissä sekoittuu voimakkaasti sekä rockin että jazzin tyylipiirteitä, mitä on aiemmin voinut kuulla useissa pohjoismaalaisissa yhtyeissä, kuten Uinuvassa, DEFEKTissä sekä Fuzz N’ Usissa.

Lyytinen ja Rögnvaldsson ovatkin tehneet ennen Equally Stupidia paljon yhteistyötä ja soittaneet vuodesta 2005 lähtien yhdessä yli 150 konsertin verran muun muassa juuri DEFEKTin ja Laser-yhtyeen riveissä. Yhtyeen kolmas jäsen David Meier on sveitsiläinen rumpali, joka on viime vuosina keikkaillut ahkerasti ympäri Eurooppaa eri projektien parissa, aktiivisimmin omien yhtyeidensä Hunter-Gathererin sekä Schnellertollermeier’n kanssa.