HARPALYKE FEAT. ANNI ELIF

perjantai 06.11.2015 klo 21:30
Teatteriravintolan terassi

http://jazzkerho-76.fi/wp/wp-content/uploads/annielf-wpcf_548x520.png

HARPALYKE FEAT. ANNI ELIF

Pauli Lyytinen kuuluu saksofonistiemme keskipolven ehdottomaan kärkeen teknisesti taitavana ja tunnevoimaisena soittajana. Göteborgin musiikkikonservatoriossa opiskellut Lyytinen tunnetaan monista Joensuussakin vierailleista yhtyeistä, kuten Laser, Skalle & Sharon ja Kauhukakara. Erityisesti Lyytinen on saavuttanut kansainvälistäkin mainetta ja huomiota Elifantree –triossa yhdessä ruotsalais-turkkilaisen laulaja-multi-instrumentalistin Anni Elif Egecioglun ja rumpali Tatu Rönkön kanssa. Toinen Lyytisen keskeinen ajankohtainen yhtye on kitaristi Raoul Björkenheimin johtama kvartetti eCsTaSy, joka vastikään julkaisi kansainvälistäkin kiitosta saaneen toisen levynsä. Tuoreimpana saavutuksena on uusi oma yhtye Magnetia Orkesteri mukana mm. trumpetisti Verneri Pohjola.

Saksofoneja ja muita puhaltimia soittava Otto Eskelinen on monipuolinen ja Lyytisen tavoin ennakkoluuloton, kokeilunhaluinen muusikko. Lyytisellä ja Eskelisellä on yhteistä historiaa mm. maineikkaan big bandin Astro Can Caravanin jäseninä, tämäkin valloittavan energinen ja omaleimainen yhtye tuli aikanaan tutuksi myös joensuulaisyleisöille. Eskelinen tunnetaan myös Cosmo Jones Beat Machinesta sekä elektronisen popin Rubik –yhtyeestä. Kumppanusten uunituore duo, Harpalyke esittää tekijöidensä kuvaamana mystistä elektroakustista‐musiikkia jonka inspiraation lähteenä ja polttoaineena toimivat avaruus ja runous.

Anni Elif Egecioglu on monipuolinen laulaja/sellisti/kosketinsoittaja, jonka esiintymistä on voinut päästä seuraamaan paitsi Elifantreessä, myös sveitsiläis-pohjoismaisen Augur Ensemblen ja Kauhukakara -yhtyeen kanssa. Harpalyke feat. Anni Elif vie kuulijan uskomattomalle matkalle, jossa hienot sävellykset kohtaavat futuristisen äänimaiseman ja improvisaation.

Harpalyke feat. Anni Elif esiintyy Teatteriravintolan terassilla perjantaina 6.11. klo 21.30. Konsertin järjestää Jazzkerho -76.

Anni Elif Egecioglu – laulu, syntetisaattori
Harpalyke: 
Otto Eskelinen – puhaltimet ja ohjelmointi
Pauli Lyytinen – saksofoni, omnichord ja ohjelmointi. 

”Lyytinen is a spectacularly inventive saxophone player that you could happily listen to all evening.” – Laurence Mackin, Jazzwise 5/2011
“Nuoren polven ehkä lahjakkain multipuhaltaja Lyytinen, 28, on tullut tunnetuksi mm. Elifantreessa ekonomisesta älykkyydestään, minimalistisesta tyylikkyydestään ja melodisesta draaman tajustaan. Björkenheimin kelkassa pitää osata puhaltaa putki myös suoraksi, ja kyllä sekin Lyytiseltä näytti onnistuvan.” – Jukka Hauru, Helsingin Sanomat 1/2012

www.jazzkerho-76.fi