EERO KOIVISTOINEN QUARTET

lauantai 28.11.2015 klo 18.00
Konservatorion Konserttisali

http://jazzkerho-76.fi/wp/wp-content/uploads/Eero_Koivistoinen_Quartet-at-Jazzkerho-76-11-2015-photo_Pentti_Rautio-wpcf_548x308.jpg

EERO KOIVISTOINEN QUARTET
Konservatorion konserttisali la 28.11. klo 18

Eero Koivistoinen – tenorisaksofoni

Alexi Tuomarila – piano

Jori Huhtala – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Suomen Jazzliiton kiertuesyksy saa komean päätöksensä marras-joulukuussa, kun maamme kaikkien aikojen arvostetuimpiin jazzmuusikoihin kuuluva saksofonisti Eero Koivistoinen luotsaa kvartettinsa kahdeksan konsertin mittaiselle kiertueelle 25.11.–5.12. Koivistoisen nimekkäässä kvartetissa soittavat suomijazzin ykköskaartiin kuuluvat pianisti Alexi Tuomarila, basisti Jori Huhtala ja rumpali Jussi Lehtonen. Eero Koivistoinen Quartet julkaisi tuoreimman levynsä Hati Hati aiemmin tänä vuonna Svart Recordsin kautta ja uuden materiaalin julkaisu edelsi kauan kaivattu uudelleenjulkaisu Koivistoisen arvostetusta vuoden 1971 klassikkolevystä The Original Sin. Marras-joulukuun kiertueen konserttipaikkakunnat ovat Nurmes, Oulu, Kuopio, Joensuu, Raahe, Lappeenranta, Turku ja Tallinna.

Networks:

Eero Koivistoinen (s. 1946) on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista suomalaisista jazzmuusikoista. Koivistoinen aloitti uransa 1960-luvun puolivälissä rumpali Edward Vesalan ja basisti Pekka Sarmannon kanssa muodostamassaan triokokoonpanossa, joka rikkoi siihen asti kuullun jazzmusiikin rajoja Suomessa. Vasta perustettu Suomen Jazzliitto myönsikin Koivistoiselle ensimmäisen Yrjö-palkinnon vuonna 1967. Koivistoinen on tunnettu monipuolisuudestaan ja luovuudestaan ja tyylitietoinen ”Koippa” on myös kysytty vierailija nuoremman polven muusikoiden levyillä. on esiintynyt nykyisessä kokoonpanossaan vuodesta 2012 lähtien.Tästä lähtien hän on ollut yksi arvostetuimmista ja luotetuimmista jazzmuusikoista Suomessa. Hän on tunnettu monipuolisuudestaan ja luovuudestaan, ja hänen taitonsa ulottuvat ytimekkäistä jazzsooloista laajoihin orkesterisävellyksiin asti. Hän on säveltänyt runsaasti musiikkia muihinkin yhteyksiin, kuten televisioon, elokuviin ja kuunnelmiin. Tyylitietoinen ”Koippa” on myös kysytty vierailija nuoremman polven muusikoiden levyillä.

Nyt mittavalla kiertueella nähtävä Eero Koivistoinen Quartet on luontevasti sukupolvia yhdistelevä huippujazzareiden kombo, joka on esiintynyt nykyisessä kokoonpanossaan vuodesta 2012 lähtien. Instrumenttiensa huipputaitureista koostuva kvartetti soittaa etupäässä Koivistoisen lyyrisiä ja energisiä kappaleita. Yhtye on esiintynyt Helsingin klubien lisäksi mm. Pori Jazzeilla, Turku Jazz –festivaalilla sekä kiertueella Yhdysvalloissa.