Andy Emler trio

keskiviikko 02.11.2016 klo 19
Konservatorion konserttisali

http://jazzkerho-76.fi/wp/wp-content/uploads/AndyEmlerTrio__photo-by-Maarit-Kytöharju_v1-wpcf_548x365.jpg

Keskiviikko 02.11 Andy Emler trio

Andy Emler juhlii Ravelia ja Vapaita ääniä loka-marraskuussa.

Säveltäjä-pianisti Andy Emler tuo ranskalaisen valopilkun suomalaiseen jazzsyksyyn. Hänen maineikas runsaasti kriitikoiden kiitosta kerännyt trionsa basisti Claude Tchamitchianin ja rumpali Eric Echampardin kanssa soittaa kolme konserttia ja pitää kaksi mestarikurssia. Lisäksi hänen palkittu Maurice Ravelin sävellyksistä inspiraationsa saanut soolokonserttinsa ”My Own Ravel” kuullaan ensimmäisen kerran Suomessa viidellä paikkakunnalla. Emlerin vierailu huipentuu Vapaat äänet -agentuurin 20 -vuotisjuhlakonsertissa 1.11. Helsingin Malmitalossa ja 3.11. Espoon Sellosalissa.

Säveltäjä-pianisti Andy Emler kuuluu ranskalaisen jazzin säkenöivimpiin persoonallisuuksiin. Hän on vieraillut Suomessa useamman kerran viime kymmenen vuoden aikana. Emler on esiintynyt trionsa valovoimaisten jäsenten, basisti Claude Tchamitchianin ja rumpali Eric Echampardin kanssa kiertueella vuosina 2007 ja 2009.

Emlerin johtama superorkesteri MegaOctet on hurmannut suomalaisen yleisön April Jazzin ja Tampere Jazz Happeningin esiintymisillään vuosina 2009 ja 2011. Andy Emler trio & Dave Liebman loistivat April Jazzissa 2013. Joensuussa Emler esiintyy nyt ensi kertaa, mutta trion muut jäsenet ovat joensuulaisyleisölle tuttuja aikaisemmilta vierailuiltaan.

Andy Emler Trio teki Suomen debyyttinsä Sellosalissa syksyllä 2007. Helsingin Sanomien kriitikko Jukka Hauru maalaili silloin yhtyeen olevan “pianotrioismin kärkeä maailmassa”. Ympyrä sulkeutuu, kun trio palaa rikospaikalleen lähes 10 vuotta myöhemmin. Trion kolmas levy ”Sad and Beautiful” (La Buissonne, 2014) on saanut erinomaisia arvosteluja. Yhtyeen tiivistä ja samaan aikaan ilmavaa ilmaisua on kiitetty ranskalaisessa ja eurooppalaisessa mediassa.

Tällä vierailulla trio soittaa myös Jyväskylässä ja Joensuussa sekä pitää mestarikursseja Jyväskylän ammattiopistossa ja Sibelius-Akatemian jazz-osastolla. JAO:n workshop-bändi soittaa Emlerin musiikkia Jyväskylässä 4.11.
Andy Emler trion Joensuun konsertti järjestetään keskiviikkona 2.11. klo 19 konservatorion konserttisalissa. Konsertin järjestää Jazzkerho -76 ja se on osa Vapaat äänet –konserttiorganisaation 20-vuotisjuhlallisuuksia Suomessa.