KOLI JAZZ 21.1. – Tribute to Return to Forever – Skalle& Sharon – Mikko Pettinen Happy People

lauantai 21.01.2017 klo 19
Ravintola Grill it! Koli

La 21.1.2017 klo 14 Kolin kirkko
AJATON KVARTETTI

LA 21.1 klo 17 Hotelli Kolin Hiekkapakassa
Kitaraduo Ruokangas – Hako-Rita

La 21.1. klo 19 ravintola Grillit! Koli
Tribute to Return to Forever
Skalle& Sharon
Mikko Pettinen Happy People

KOLI JAZZ 20.-21.1.2017 – JAZZVUODEN VAHVA AVAUS

Lauantaina klo 14 on perinteiseen tapaan kirkkokonsertti Kolin kirkossa, esiintyjänä Ajaton –kvartetti. Yhtye koostuu omaäänisistä ja arvostetuista taiteilijoista kansanmusiikin, jazzin ja klassisen musiikin saralta: laulaja Mia Simanaisen johtamassa kvartetissa soittavat Henrik Sandås (bandoneon), Mikko Perkola (viola da gamba) ja Kari Ikonen (moog-syntetisaattori). Yhtye onnistuu luovalla tavalla rakentamaan rikkaasta aineistostaan omanlaisen, kiehtovan sointimaailman. Kamarimusiikkia parhaimmillaan!

Kirkkokonsertin lippujen (20/15/10 €) ennakkomyynti on Tiketissä, Levy-Eskoissa ja Kolin Sale-myymälässä.

”Jazz-etkot” on tarjolla lauantaina klo 17 Hotelli Kolin Hiekkapakassa. Siellä esiintyy kitaraduo Ruokangas – Hako-Rita Oulusta, ohjelmistossa sekä omia sävellyksiä että taidokkaita sovituksia jazz-standardeista.

Lauantain iltakonsertti alkaa klo 19. Illan avaa Pauli Lyytinen Machinery. Uudella sooloprojektillaan ja sooloalbumillaan nimekkäimpiin saksofonisteihimme lukeutuva Pauli Lyytinen vie soittimensa äärirajoille. Hänen käsissään saksofoni on yhtä aikaa sekä basso, harmoniasoitin että solistinen instrumentti, usein myös rytminen elementti. Machinery vie sekä soittajan että soittimen vielä asteen pidemmälle. Tällä kertaa Lyytinen on yksin, mutta loihtii silti kokonaisia musiikillisia maailmoja, välillä efektein ryhdistettynä, välillä täysin akustisesti, aina hämmästyttävän taidokkaasti ja vangitsevasti.

Yhtye ”Light as a Feather” esittää Chick Corean ja hänen Return to Forever –yhtyeensä musiikkia. Light as a Feather –yhtyeen muusikoita yhdistää kiinnostus Corean sävelkieleen, sen haastavuuteen ja monimuotoisuuteen. Asialla ovat onnekkaasti suomalaisen jazzin parhaat voimat. Maan julmetuimman grooven kuulijan korviin lataavat pianisti Kari Ikonen, basisti Timo Hirvonen sekä rumpali Jussi Lehtonen, ja henkäyksen taivaan porteilta tuo Mia Simanainen lauluosuuksillaan. Meediona yhtyeessä toimii saksofonisti/huilisti Ville Vannemaa. Kukin soittaja kokee voimallisesti inspiroituneensa Chick Corean maineikkaasta yhtyeestä, ja musiikki herättää nostalgista riemua niin heissä kuin kuulijoissakin.

Illan päättää vauhdikas kokoonpano Mikko Pettinen & Happy People Combo & TriSis.

Trumpetisti-laulaja-kosketinsoittaja-säveltäjä Mikko Pettisen yhtye Happy People Combo on soulia, funkkia, jazzia, poppia ja gospelia yhdistelevä energinen huippukokoonpano, joka soittaa pääasiassa Pettisen omia sävellyksiä.

Mm. Umon ja Helsinki Cotonou Ensemblen trumpetistina tunnettu Pettinen toteutti pitkäaikaisen haaveensa keväällä 2013 julkaisten ensimmäisen soololevynsä 2Happy, jossa hän debytoi laulajana. Innostuneen vastaanoton kannustamana Pettinen kokosi levyllä soittavista muusikkoystävistään bändin Happy People, joka on sittemmin keikkaillut ympäri Suomea festivaaleilla ja konserttilavoilla. Yhtyettä täydentää laulutrio TriSis, alun perin laulajatar Jipun taustayhtyeeksi syntynyt kolmikko, joka tunnetaan vahvasta gospel- ja soul-soundistaan, mutta on yhtä lailla kotonaan myös Rhythm & Blues´in parissa.

Koli Jazz –tapahtumassa voi nauttia koko kattauksen tai vaihtoehtoisesti valita vain yksittäisiä konsertteja. Hotelli Koli ja muut alueen majapaikat tarjoavat mahdollisuuden yöpymiseen, mutta yhtä lailla voi tulla vain yksittäistä konserttia varten. Myös yhteiskuljetus Joensuusta on järjestetty molempina iltoina, edestakainen hinta 25 €. Kyyti on varattava etukäteen Kolin Taksipalvelusta / Mika Määttänen, p. 0400 372 301.

Iltakonserttien lippujen hinta on 25 €, kahden illan yhteislippu 46 €, hinta S-etukortilla 40 €.

Tiedustele myös edullisia majoituspaketteja!

Lippuvaraukset, pöytävaraukset ja majoitustiedustelut Break Sokos Hotel Kolin myyntipalvelusta p. 020 1234 662.

www.grillit.fi
www.sokoshotels.fi
www.koli.fi
www.jazzkerho-76.fi